Υλικά
20 φιλέτα αντσούγιας στο λάδι κομμένες στα δύοΥλικά
6 μέτριες πατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μπαστουνάκια (όπως τις τηγανιτές πατάτες)
3 κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
3 κ.σ. βούτυρο + 4 κ.σ. βούτυρο +3 κ.σ. βούτυρο
2 φλ. τσ. κρέμα γάλακτος
1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160ο C.
Λιώνουμε τις 3 κουταλιές βούτυρο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Ανακατεύουμε τις πατάτες με την καυτερή πιπεριά.
Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο ταψί με τις 4 κ.σ βούτυρο και στρώνουμε στον πάτο τις μισές πατάτες και από πάνω τα κρεμμύδια.
Στη συνέχεια σκορπάμε τις αντσούγιες και βάζουμε από πάνω τις υπόλοιπες πατάτες.
Σκορπάμε επάνω τις τελευταίες 3 κ.σ βούτυρο κομμένο σε κομματάκια και φουρνίζουμε.
Ψήνουμε για 10 λεπτά και περιχύνουμε με τη μισή κρέμα γάλακτος.
Ψήνουμε άλλα 10 λεπτά και ρίχνουμε και την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά στους 150Ο C και ψήνουμε άλλα 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να ροδίσει η επιφάνεια.
Α.Τ.