Υλικά
1 μεγάλο αφράτο λάχανο Υλικά
1 κ. πράσα κομμένα σε ροδέλες
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλ. σέλινο ψιλοκομμένο (φύλλα και κοτσάνια)
½ κ. κάστανα βρασμένα
1 φλ. ελαιόλαδο
½ φλ. ρύζι Καρολίνα
1 φύλλο δάφνης
1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Αφαιρούμε με μαχαίρι το σκληρό κέντρο του λάχανου, το βάζουμε σε κατσαρόλα γεμάτη με αλατισμένο νερό και βράζουμε 30 λεπτά.
Βγάζουμε το λάχανο από την κατσαρόλα σε ταψί, ξεχωρίζουμε ένα -ένα τα φύλλα, κόβουμε στο σκληρό κάτω μέρος του κοτσανιού και τα στρώνουμε στον πάτο της κατσαρόλας.
Καθαρίζουμε τα κάστανα και τα κόβουμε σε 4 -6 κομματάκια.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά το κρεμμύδι, το πράσο και το σέλινο για 10 λεπτά.
Ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε και προσθέτουμε ενάμιση φλιτζάνι νερό και το φύλλο δάφνης.
Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει λίγο το ρύζι και προσθέτουμε τα κάστανα, τη γλυκιά πάπρικα και αλατοπίπερο.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει λίγο και να σφίξει.
Τυλίγουμε τα ντολμαδάκια βάζοντας μια κοφτή κουταλιά της σούπας γέμιση στη μέση και τα αραδιάζουμε κυκλικά στον πάτο της κατσαρόλας.
Μόλις γεμίσει ο πάτος φτιάχνουμε δεύτερη στρώση επάνω από την άλλη.
Ρίχνουμε νερό μέχρι να φθάσει στην επιφάνεια, 4 -5 κουταλιές ελαιόλαδο και 1 κ.γ.
αλάτι.
Βάζουμε από πάνω ένα πιάτο, για να μην διαλυθούν κατά το βράσιμο και μόλις πάρει βράση το φαγητό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν τα ντολμαδάκια για 45 λεπτά περίπου.
Ταιριάζουν με γιαούρτι ανακατεμένο με λίγο λιωμένο σκόρδο, πάπρικα γλυκιά και ελαιόλαδο.
Α.Τ