Follow us

Κεφτεδάκια από χοιρινό με κάρυ και γάλα καρύδας επάνω σε ρύζι

Κεφτεδάκια από χοιρινό με κάρυ και γάλα καρύδας επάνω σε ρύζι

Υλικά

Υλικά

Για τα κεφτεδάκια

500 γρ. χοιρινός κιμάς

2 αβγά

½  φλ. γάλα

2 φλ. ψίχουλα μπαγιάτικου ψωμιού

¾ φλ. ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο ή μέντα 

1 κ.σ. σκόρδο σε σκόνη

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Για το ρύζι

1 φλ. ρύζι Καρολίνα

½ φλ. ελαιόλαδο 

1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες

2 –3 μέτρια κολοκυθάκια  κομμένα σε φέτες

Για τη σάλτσα

2 κ.σ. κάρι

3 κ.σ  ελαιόλαδο

450 ml γάλα καρύδας

αλάτι , φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 κ.σ. χυμός λάιμ

φρέσκος δυόσμος ή μέντα

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια σε μπολ και τα ζυμώνουμε καλά.

Μαγειρεύουμε το ρύζι: ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά να μαλακώσουν, χωρίς να πάρουν χρώμα.

Ρίχνουμε και το ρύζι, ανακατεύουμε να αλειφθεί, και προσθέτουμε δύο φλιτζάνια νερό.

Ανακατεύουμε μια φορά και σιγοβράζουμε χωρίς να ανακατέψουμε ξανά, μέχρι να απορροφηθεί το νερό και να γίνει το ρύζι σπυρωτό.

Στα μισά του μαγειρέματος, ρίχνουμε και τα ψιλοκομμένα κολοκυθάκια.

Φτιάχνουμε τη σάλτσα: ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει χωρίς να πάρει χρώμα.

Προσθέτουμε το κάρυ και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να βγάλει τα αρώματά του.

Ρίχνουμε το γάλα καρύδας, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε, αφήνουμε να πάρει μια βράση και τοποθετούμε μέσα στο σκεύος προσεκτικά τα κεφτεδάκια.

Σιγοβράζουμε κουνώντας το τηγάνι για 3-5 λεπτά μέχρι να πήξει κάπως η σάλτσα.

Ρίχνουμε το χυμό λάιμ και σερβίρουμε επάνω στο ρύζι.

Πασπαλίζουμε με το δυόσμο ή τη μέντα.

Επίσης...

2+1 γλυκά με λεμόνι

Δοκίμασε τις συνταγές που θα βρεις εντός, οι οποίες ισορροπούν υπέροχα ανάμεσα στο γλυκό και το ξινό.

Φτιάχνουμε συνταγές με το φρούτο-σταρ του χειμώνα, το μήλο

Δοκίμασε να φτιάξεις κι εσύ αυτές τις τρεις παρασκευές.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Τρία πρωτότυπα κέικ για να εντυπωσιάσεις

Δοκίμασε να φτιάξεις τα τρία κέικ που σου προτείνουμε, τα οποία βασίζονται σε υλικά που δεν βρίσκεις συνήθως στις κλασικές συνταγές.

3 εύκολα smoothies για ένα διάλειμμα ευεξίας

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικά φρούτα ή λαχανικά και ένα μπλέντερ ώστε να απολαύσεις ένα ρόφημα που έχει σούπερ γεύση και κάνει και καλό.

Σορμπέ με Φράουλες, Χωρίς Ζάχαρη

Πώς θα φτιάξετε ένα νόστιμο σορμπέ φράουλες, χωρίς ζάχαρη.

Τάρτα Margarita

Η συνταγή για μία διαφορετική όσο και νόστιμη τάρτα.

Αφράτα Pancakes με Μαρμελάδα

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα pancakes με μαρμελάδα.