Υλικά
½ κιλό φρέσκα κουκιάΥλικά
½ φλ. ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 ½ φλ. κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
1 ½ κουταλιά άνηθο ψιλοκομμένο
½ φλ. ελαιόλαδο ή βούτυρο αγελαδινό
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 φλ. ταν (ποντιακό αριάνι)
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα κουκιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τα μαραίνουμε μαζί με τα κρεμμύδια, τον άνηθο και το δυόσμο. Προσθέτουμε ένα ποτήρι ζεστό νερό και το λεμόνι και τ' αφήνουμε να βράσουν σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
Αλατίζουμε, βράζουμε για 5' και τα σερβίρουμε με το ταν.
A.T.