Υλικά
6 μεγάλα συκωτάκια πουλιώνΥλικά
150 gr. μεδούλι μοσχαρίσιο
50 gr. αλεύρι
6 αβγά
4 κρόκους αβγών
2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
3 φλυτζάνια γάλα
αλάτι – πιπέρι – μοσχοκάρυδο
½ σκελίδα σκόρδου λιωμένη
ψιλοκομμένο μαϊντανό
Εκτέλεση
Κόβετε σε χοντρά κομμάτια τα συκωτάκια και το μεδούλι και τα περνάτε από το blender.
Σε ένα μπολ ρίχνετε το μείγμα, προσθέτετε το αλεύρι και χρησιμοποιώντας ένα χτυπητήρι ρίχνετε τα αβγά, τους κρόκους, την κρέμα και το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς.
Προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και το σκόρδο και ανακατεύετε.
Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο στενόμακρο πυρέξ και ψήνετε στη μέση του φούρνου στους 180ο για 45΄ ή έως ότου ροδίσει και φουσκώσει ελαφρά.
Βγάζετε, τοποθετείτε σε πιατέλα και σερβίρετε με μια ελαφριά σάλτσα ντομάτας με φρέσκο βούτυρο.
Ν.Μ.