Follow us

Kamfounata -μαροκινό τουρλού

Kamfounata -μαροκινό τουρλού

Υλικά

Υλικά

2 μεγάλες μελιτζάνες τσακώνικες καθαρισμένες ριγωτά σε κύβους 1,5 εκ.

3 μεγάλα κολοκύθια σε φέτες 1,5 εκ.

2 κόκκινες ή κίτρινες ή πορτοκαλί πιπεριές κομμένες σε λεπτές λωρίδες

1 ½ φλ. ρεβίθια βρασμένα (αν θέλουμε)

1 μεγάλο κρεμμύδι σε λεπτές φέτες

5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες cloves garlic, finely chopped

800 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

2 κ.σ. ζάχαρη

1 κ.σ. κύμινο τριμμένο

1 κ.γ. κουρκουμάς

1 γερή πρέζα τριμμένο γαρύφαλλο

2 γερές πρέζες τριμμένη κανέλα

αλάτι, φρεσκομμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε τις μελιτζάνες σε λεκάνη με νερό και αλάτι και τις αφήνουμε 1 ώρα.

Τις στραγγίζουμε και τις σφίγγουμε με τις παλάμες μας.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο μέτρια φωτιά σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και τις σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν.

Τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να βγάλουν το περισσευούμενο λάδι.

Σουρώνουμε το ελαιόλαδο και το ξαναβάζουμε στο τηγάνι προσθέτοντας λίγο ακόμα ελαιόλαδο.

Μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και τα σοτάρουμε μέχρι σε ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν.

Τα βγάζουμε σε πιάτο.

Στο ίδιο λάδι σοτάρουμε τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν και τις βγάζουμε στην άκρη.

Σοτάρουμε τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και τα μπαχαρικά ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και τα μπαχαρικά να βγάλουν τα αρώματά τους.

Προσθέτουμε τις ντομάτες και τη ζάχαρη και μαγειρεύουμε για 30 λεπτά μέχρι να μελώσει η σάλτσα.

Προσθέτουμε τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια και τις πιπεριές και τα ρεβίθια (αν χρησιμοποιούμε), ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε.

Αφήνουμε το φαγητό να πάρει 2 –3 βράσεις και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σερβίρουμε το φαγητό χλιαρό ή σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. (σημ. Μπορούμε να αυξήσουμε ή να τροποποιήσουμε την ποσότητα των μπαχαρικών κατά το γούστο μας.)

A.T.

Επίσης...

Τίποτα δεν ξεπερνά σε θαλπωρή τη γεύση του πουρέ

Δες εντός πώς μπορείς να φτιάξεις τον κλασικό πουρέ πατάτας αλλά και δύο νόστιμες παραλλαγές από λαχανικά.

Τρώμε burger, τηγανιά και γιουβέτσι και στη νηστεία!

Δείτε εντός τις τρεις νηστίσιμες (και vegan) παραλλαγές.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Το σπανάκι δεν είναι μόνο για... σπανακόρυζο!

Και αυτό θα σ' το αποδείξουν οι τρεις πεντανόστιμες συνταγές που θα βρεις εντός.

3 πρωτότυπα γλυκά με καρότο

Βγες από τα συνηθισμένα και δοκίμασε τρία νόστιμα γλυκά που έχουν πρωταγωνιστή το καρότο.

3 συνταγές για νόστιμες σούπες βελουτέ

Δοκιμάστε τις τρεις συνταγές που θα βρείτε εντός για ελαφριές και θρεπτικές σούπες βελουτέ.

3 ωραίοι μεζέδες για την παρέα

Δοκίμασε αυτές τις τρεις συνταγές και μοιράσου τες με φίλους.

3 νόστιμες συνταγές με παντζάρια

Δοκιμάστε τις παρακάτω παρασκευές με παντζάρι.

3 συνταγές για να αγαπήσεις την αγκινάρα

Δες εντός τρεις συνταγές με το μάλλον παρεξηγημένο λαχανικό.

Ποιος είπε ότι τα κέικ είναι μόνο γλυκά;

Δοκίμασε αυτές τις τρεις εύκολες συνταγές για αλμυρά κέικ.

3 σούπες λαχανικών για cosy γεύματα

Όσο ο καιρός χειμωνιάζει, η ανάγκη για μια ζεστή και θρεπτική σουπίτσα γίνεται... επιτακτική!

Τρεις πλούσιες συνταγές για να βάλεις το μπρόκολο στη διατροφή σου

Διίστανται τα γούστα για αυτό το λαχανικό, όμως με αυτές τις συνταγές μάλλον θα αλλάξουν γνώμη και οι πλέον διστακτικοί.

3 πολίτικες συνταγές για το κυριακάτικο τραπέζι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές της πολίτικης κουζίνας που είναι ό,τι πρέπει για το μεσημεριανό της Κυριακής.