Υλικά
350 γρ. κόκκινο σολομό σε κονσέρβα (ζυγίστε τον αφού τον στραγγίσετε)Υλικά για 4 μερίδες
250 γρ. πατάτες ξεφλουδισμένες
1 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2. κ.γ. μουστάρδα Ντιζόν
85 γρ. αλεύρι
150 γρ. τρίμμα ψωμιού
2 αυγά
Θα χρειαστείτε επίσης:
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Μια πρέζα αλάτι
6 κ.γ. ηλιέλαιο
σαλάτα για το σερβίρισμα
φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα
Εργαλεία
Μεσαία κατσαρόλα
Σουρωτήρι
Εργαλείο για τον πουρέ
Μπολ
Πιρούνι
Ξύλινη κουτάλα
Μεγάλο πιάτο
Διαφανής μεμβράνη
Δίσκος
2 μεσαία πιάτα
μεγάλο τηγάνι
τρυπητή σπάτουλα
χαρτί κουζίνας
Εκτέλεση
Βάζετε σε μια κατσαρόλα νερό μέχρι τη μέση περίπου.
Προσθέτετε τις πατάτες και μια πρέζα αλάτι και τις βάζετε να βράσουν για 12-15 λεπτά.Στραγγίζετε τις πατάτες στο σουρωτήρι και τις ρίχνετε ξανά στην κατσαρόλα.
Τις λιώνετε καλά μέχρι να γίνουν πουρές και τον αφήνετε να κρυώσει.Κόβετε τον σολομό σε μικρά κομμάτια.
Προσθέτετε τις πατάτες, τη μουστάρδα, τα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύετε.Πασπαλίζετε τα χέρια σας με λίγο αλεύρι και φτιάχνετε 8 ψαροκροκέτες.
Τις βάζετε σε ένα πιάτο, τις καλύπτετε με μεμβράνη και τις αφήνετε για 30 λεπτά στο ψυγείο.
Χτυπάτε τα αβγά.
Σε ξεχωριστά πιάτα έχετε βάλει το αλεύρι και τα τρίμματα.
Περνάτε κάθε ψαροκροκέτα από το αλεύρι, μετά από το αυγό και τέλος από τα τρίμματα.
Ζητάτε από κάποιον ενήλικο να προθερμάνει τον φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία.Βάζετε σε ένα μεγάλο τηγάνι το μισό λάδι και ζητάτε από κάποιον ενήλικο να το ζεστάνει σε μέτρια φωτιά.
Τηγανίζετε 4 από τις ψαροκροκέτες για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
Όταν τηγανιστούν, τις διατηρείτε ζεστές στο φούρνο.
Κάνετε το ίδιο με τις υπόλοιπες.
Τις σερβίρετε με μια φέτα λεμόνι και ανάμεικτη πράσινη σαλάτα. *Η συνταγή είναι από το βιβλίο «Στην κουζίνα με τη μαμά», των εκδόσεων Ψυχογιός.