Follow us

Ψαροκροκέτες με πατάτα

Ψαροκροκέτες με πατάτα

Υλικά

Υλικά για 4 μερίδες

350 γρ. κόκκινο σολομό σε κονσέρβα (ζυγίστε τον αφού τον στραγγίσετε)

250 γρ. πατάτες ξεφλουδισμένες

1 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

2. κ.γ. μουστάρδα Ντιζόν

85 γρ. αλεύρι

150 γρ. τρίμμα ψωμιού

2 αυγά

Θα χρειαστείτε επίσης:

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Μια πρέζα αλάτι

6 κ.γ. ηλιέλαιο

σαλάτα για το σερβίρισμα

φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα

Εργαλεία

Μεσαία κατσαρόλα

Σουρωτήρι

Εργαλείο για τον πουρέ

Μπολ

Πιρούνι

Ξύλινη κουτάλα

Μεγάλο πιάτο

Διαφανής μεμβράνη

Δίσκος

2 μεσαία πιάτα

μεγάλο τηγάνι

τρυπητή σπάτουλα

χαρτί κουζίνας

Εκτέλεση

Βάζετε σε μια κατσαρόλα νερό μέχρι τη μέση περίπου.

Προσθέτετε τις πατάτες και μια πρέζα αλάτι και τις βάζετε να βράσουν για 12-15 λεπτά.Στραγγίζετε τις πατάτες στο σουρωτήρι και τις ρίχνετε ξανά στην κατσαρόλα.

Τις λιώνετε καλά μέχρι να γίνουν πουρές και τον αφήνετε να κρυώσει.Κόβετε τον σολομό σε μικρά κομμάτια.

Προσθέτετε τις πατάτες, τη μουστάρδα, τα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύετε.Πασπαλίζετε τα χέρια σας με λίγο αλεύρι και φτιάχνετε 8 ψαροκροκέτες.

Τις βάζετε σε ένα πιάτο, τις καλύπτετε με μεμβράνη και τις αφήνετε για 30 λεπτά στο ψυγείο.

Χτυπάτε τα αβγά.

Σε ξεχωριστά πιάτα έχετε βάλει το αλεύρι και τα τρίμματα.

Περνάτε κάθε ψαροκροκέτα από το αλεύρι, μετά από το αυγό και τέλος από τα τρίμματα.

Ζητάτε από κάποιον ενήλικο να προθερμάνει τον φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία.Βάζετε σε ένα μεγάλο τηγάνι το μισό λάδι και ζητάτε από κάποιον ενήλικο να το ζεστάνει σε μέτρια φωτιά.

Τηγανίζετε 4 από τις ψαροκροκέτες για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.

Όταν τηγανιστούν, τις διατηρείτε ζεστές στο φούρνο.

Κάνετε το ίδιο με τις υπόλοιπες.

Τις σερβίρετε με μια φέτα λεμόνι και ανάμεικτη πράσινη σαλάτα. *Η συνταγή είναι από το βιβλίο «Στην κουζίνα με τη μαμά», των εκδόσεων Ψυχογιός.

Επίσης...

3 συνταγές για να αγαπήσεις την αγκινάρα

Δες εντός τρεις συνταγές με το μάλλον παρεξηγημένο λαχανικό.

Ποιος είπε ότι τα κέικ είναι μόνο γλυκά;

Δοκίμασε αυτές τις τρεις εύκολες συνταγές για αλμυρά κέικ.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 σούπες λαχανικών για cosy γεύματα

Όσο ο καιρός χειμωνιάζει, η ανάγκη για μια ζεστή και θρεπτική σουπίτσα γίνεται... επιτακτική!

Τρεις πλούσιες συνταγές για να βάλεις το μπρόκολο στη διατροφή σου

Διίστανται τα γούστα για αυτό το λαχανικό, όμως με αυτές τις συνταγές μάλλον θα αλλάξουν γνώμη και οι πλέον διστακτικοί.

3 πολίτικες συνταγές για το κυριακάτικο τραπέζι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές της πολίτικης κουζίνας που είναι ό,τι πρέπει για το μεσημεριανό της Κυριακής.

3 σαλάτες με ιδιαίτερους συνδυασμούς

Σύκο-προσούτο, κουνουπίδι-μπρικ ή πορτοκάλι με φέτα; Όποια κι αν διαλέξεις, θα γίνει εύκολα ο σταρ του τραπεζιού.

Πείνασες; Δες 3 μακαρονάδες που τις φτιάχνεις σε 30 λεπτά

Ντομάτα, βασιλικός, παρμεζάνα, σπανάκι, κοτόπουλο και ντοματίνια είναι οι πρωταγωνιστές των τριών εύκολων συνταγών που θα βρεις εντός.

3 συνταγές για κεφτέδες χωρίς κιμά

Δεν χρειάζεσαι κρέας για να απολαύσεις αυτές τις τρεις εύκολες παρασκευές που αποτελούνται μόνο από λαχανικά ή όσπρια.

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

3 παραλλαγές συνταγών χωρίς κρέας

Γιουβέτσι, burger και μουσακάς όπως δεν τα έχεις συνηθίσει, με όσπρια ή λαχανικά αντί για κρέας.

3 εύκολα smoothies για ένα διάλειμμα ευεξίας

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικά φρούτα ή λαχανικά και ένα μπλέντερ ώστε να απολαύσεις ένα ρόφημα που έχει σούπερ γεύση και κάνει και καλό.