Υλικά
400 γρ. γίγαντεςΥλικά
1 κ. σέσκουλα
2 μεγάλα κρεμμύδια σε φέτες
2 καρότα σε ροδέλες
10 σκελίδες σκόρδο στα δύο
1 κ. ντομάτα ψιλοκομμένη
1 ½ φλ. ελαιόλαδο
1 φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.γ. μπαχάρι
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε από το βράδυ τα φασόλια να μαλακώσουν σε κρύο νερό.
Την επομένη τα στραγγίζουμε και τα βράζουμε σε κρύο νερό για μιάμιση ώρα.
Αλατίζουμε μισή ώρα πριν τελειώσει το βράσιμο.
Στραγγίζουμε τα φασόλια και κρατάμε 1 -2 κουτάλες της σούπας από το ζουμί τους.
Πλένουμε τα σέσκουλα και χωρίζουμε τα φύλλα από τα κοτσάνια και τα χοντροκόβουμε ξεχωριστά.
Ζεσταίνουμε σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ¾ φλ.
ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα καρότα, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τη ντομάτα και το μπαχάρι και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
Μεταφέρουμε τους γίγαντες σε ταψί, ρίχνουμε τη σάλτσα, 1 κουτάλα από το ζωμό που έβρασαν οι γίγαντες και το υπόλοιπο ελαιόλαδο,δοκιμάζουμε το αλάτι, ρίχνουμε πιπέρι ανακατεύουμε και φουρνίζουμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 170ο C 1 ώρα ανακατεύοντας ενδιαμέσως.
Ρίχνουμε τα κοτσάνια του σέσκουλου και αν χρειάζεται λίγο από το ζουμί που έβρασαν οι γίγαντες και ψήνουμε άλλα 15 λεπτά.
Ρίχνουμε τα φύλλα του σέσκουλου και τον μαϊντανό, ανακατεύουμε, σβήνουμε τη φωτιά, αφήνουμε το ταψί στο φούρνο για 10 λεπτά και ξεφουρνίζουμε.
Περιμένουμε για μισή ώρα πριν σερβίρουμε.
Α.Τ.