Υλικά
Για τα κεφτεδάκιαΥλικά
700 γρ. κιμά μοσχαρίσιο ή ανάμικτο μοσχαρίσιο και χοιρινό
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι περασμένο στον τρίφτη
1 αβγό
300 γρ. μπαγιάτικο ψωμί χωρίς την κόρα, μουλιασμένο σε νερό και στιμμένο
1 φλ. ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη σάλτσα μακάλο
4 κ.σ. αλεύρι
2 φλ. νερό
1 φλ. χυμός ντομάτας
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
Αλάτι, πιπέρι
¾ φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο για γαρνιτούρα
Εκτέλεση
Βάζουμε τον κιμά και τα υπόλοιπα υλικά σε λεκάνη και ζυμώνουμε τα κεφτεδάκια.
Τα αλευρώνουμε ελαφρά και τα τηγανίζουμε.
Ετοιμάζουμε τα κεφτεδάκια κατά τα γνωστά.
Τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο.
Στραγγίζουμε το ελαιόλαδο, καθαρίζουμε το τηγάνι και ρίχνουμε το στραγγισμένο ελαιόλαδο μέσα –πρέπει να είναι γύρω στο ½ φλ.
αλλιώς προσθέτουμε λίγο λάδι ακόμα.
Το ζεσταίνουμε και ρίχνουμε το σκόρδο.
Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά να μαλακώσει και προσθέτουμε το αλεύρι.
Το καβουρδίζουμε μέχρι να πάρει καστανό χρώμα, ανακατεύοντας συνέχεια.
Ρίχνουμε σιγά –σιγά τον χυμό της ντομάτας και το νερό ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να αρχίσει να πήζει.
Προσθέτουμε τα κεφτεδάκια και όταν το φαγητό πάρει μια–δυο βράσεις αποσύρουμε από τη φωτιά.
Το αφήνουμε 15 λεπτά να ξεκουραστεί πριν το σερβίρουμε πασπαλισμένο με το μαϊντανό.
Α.Τ.