Υλικά
500 γρ. μοσχαρίσιο άπαχος κιμάςΥλικά
1 μικρό ξερό κρεμμύδι ξυσμένο
½ φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 αβγό
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
2 φέτες μπαγιάτικο άσπρο ψωμί χωρίς την κόρα σε ψίχουλα
½ φλ. παρμεζάνα
12 φλ. ζωμός κοτόπουλου
½ κ. σπανάκι
1 φλ. κουσκουσάκι ή άλλο είδος ζυμαρικού για σούπα
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τα κεφτεδάκια: βάζουμε σε λεκάνη τον κιμά, το ψωμί, το αβγό, το κρεμμύδι, το σκόρδο, την παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι και ζυμώνουμε καλά.
Φτιάχνουμε μικρά κεφτεδάκια και τα αραδιάζουμε σε λαδόκολλα.
Καθαρίζουμε, πλένουμε, ζεματίζουμε και χοντροκόβουμε το σπανάκι.
Το βάζουμε να στραγγίζει.
Ρίχνουμε το κοτόζουμο σε βαθιά κατσαρόλα και μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε τα κεφτεδάκια.
Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά και προσθέτουμε το ζυμαρικό.
Βράζουμε μέχρι να μαλακώσει και 5 λεπτά πριν τελειώσει το βράσιμό του, ρίχνουμε και το σπανάκι.
Σερβίρουμε τη σούπα καυτή με επιπλέον τριμμένη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Α.Τ.