Υλικά
1 κ. κιμάς μοσχαρίσιος Υλικά
5 φέτες μπαγιάτικο ψωμί χωρίς την κόρα
1 κ.σ. ξύδι
2 αβγά
250 γρ. κεφαλογραφιέρα
6 φέτες μπέικον
Για τη σάλτσα
3 κ.σ. καστανή ζάχαρη
1 ½ κ.γ πάπρικα
1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
½ κ.γ. κύμινο τριμμένο
¾ φλ. ζωμός κοτόπουλου
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.
Στρώνουμε με λαδόκολλα τη σχάρα και κάνουμε με κοφτερό μαχαίρι πολλές χαρακιές στο χαρτί.
Ανακατεύουμε καλά σε μπολ τη ζάχαρη, τον ζωμό και τα μπαχαρικά.
Τρίβουμε το τυρί στη χοντρή πλευρά του τρίφτη.
Τηγανίζουμε το μπέικον να γίνει τραγανό, πετάμε το λίπος και το θρυμματίζουμε.
Μουσκεύουμε το ψωμί σε νερό και το στύβουμε καλά.
Το βάζουμε σε λεκάνη μαζί με τον κιμά, το ξύδι και τα αβγά χτυπημένα και ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Φτιάχνουμε 12 μπιφτέκια.
Μοιράζουμε το τυρί και το μπέικον σε 6 από τα μπιφτέκια, τοποθετούμε τα άλλα 6 από πάνω, πιέζουμε να πλατύνουν και τσιμπάμε γύρω –γύρω να κλειστεί η γέμιση μέσα.
Τοποθετούμε τα μπιφτέκια στη σχάρα που έχουμε ετοιμάσει, βάζουμε από κάτω ένα ταψί με νερό και ψήνουμε γύρω στα 20 λεπτά.
Καλύπτουμε με το μείγμα της ζάχαρης και των μπαχαρικών την επιφάνεια κάθε μπιφτεκιού και ψήνουμε άλλα 10 λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να γλασαριστεί η επιφάνεια κάθε μπιφτεκιού.
Μπορείτε να το σερβίρετε και σαν χάμπουργκερ και ακόμα να το συνοδεύσετε με καραμελωμένα κρεμμύδια.
Α.Τ.