Υλικά
750 γρ. πατάτες καθαρισμένες, κομμένες σε κυβάκια Υλικά
2 κ.σ. φρέσκο αγελαδινό βούτυρο
1 ξερό κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
2 φλ. γάλα
2 κ.σ. κορνφλάουρ
1 φλ. γραβιέρα τριμμένη
½ φλ. πράσο -το άσπρο μέρος πολύ ψιλοκομμένο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Λιώνουμε το βούτυρο σε μεγάλη αντικολλητική κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα, να μαλακώσει αλλά να μην πάρει χρώμα.
Προσθέτουμε τις πατάτες, ανακατεύουμε 2 -3 φορές και ρίχνουμε καυτό νερό να σκεπάζει τις πατάτες.
Αλατίζουμε και μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες –γύρω στα 10 λεπτά.
Διαλύουμε σε μπολ το κορνφλάουρ στο κρύο γάλα, προσέχοντας να μην υπάρχουν καθόλου σβόλοι.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τις πατάτες το μείγμα γάλα -αλεύρι και το πράσο, ανακατεύοντας συνεχώς να ενωθούν όλα τα υλικά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το τυρί, δοκιμάζουμε το αλάτι και σερβίρουμε αμέσως, με περισσότερο τυρί τριμμένο αν θέλουμε και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Α.Τ.