Υλικά
1.200 γρ. κατσικάκι σε μερίδες Υλικά
1 κ. φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ματσάκι άνηθο
1 φλ. φρέσκο δυόσμο
Χυμός από 2 λεμόνια
5 σκελίδες σκόρδο
1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
¾ φλ. ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε το κρέας, το κόβουμε σε μικρές μερίδες και το στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα κρεμμυδάκια και τα κόβουμε σε κομμάτια μήκους 5 εκ..
Καθαρίζουμε και πλένουμε τον άνηθο και τον χοντροκόβουμε.
Πλένουμε και καθαρίζουμε τον δυόσμο και τον κόβουμε με το χέρι σε κομματάκια.
Καθαρίζουμε το σκόρδο και κόβουμε κάθε σκελίδα κατά μήκος. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά σε καθιστή κατσαρόλα (πλατιά και χαμηλή) και ροδίζουμε το κρέας μαζί με το σκόρδο από όλες τις μεριές.
Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμισθεί ρίχνουμε καυτό νερό ίσα να σκεπάζει το κρέας, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε 40 λεπτά.
Αλατοπιπερώνουμε και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει τελείως.
Εν τω μεταξύ, σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ½ φλ.
ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια ανακατεύοντας με ξύλινη σπάτουλα μέχρι να γίνουν λίγο τρυφερά.
Όταν το κρέας είναι έτοιμο, ρίχνουμε μέσα τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο και μαγειρεύουμε 5-7 λεπτά.
Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και το δυόσμο κουνάμε την κατσαρόλα να ενωθούν τα υλικά, αποσύρουμε από την εστία και αφήνουμε την κατσαρόλα σκεπασμένη για 5 λεπτά.
Σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες.
Α.Τ.