Υλικά
Υλικά
1 ½ κ. παστός μπακαλιάρος ξαλμυρισμένος σε μερίδες
700 γρ. φακές βρασμένες al dente
2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
800 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κ.σ. κύμινο τριμμένο
1 κ.σ. κόλιανδρο τριμμένο
1 κ.γ μπούκοβο
1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
1 κομμάτι ρίζα τζίντζερ 4 εκ. ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη
½ φλ. φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος
½ φλ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Εκτέλεση
Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο σε πολύ χαμηλή φωτιά, να μαλακώσει.
Προσθέτουμε το κύμινο, τον κόλιανδρο και το μπούκοβο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα των μπαχαρικών να βγάλουν τα αρώματά τους.
Ρίχνουμε στο τηγάνι τη ντομάτα και σιγομαγειρεύουμε να μελώσει η σάλτσα.
Τακτοποιούμε μέσα στη σάλτσα τον μπακαλιάρο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να γίνει το ψάρι, γύρω στα 7-10 λεπτά, ανάλογα με το πάχος του.
Δοκιμάζουμε το αλάτι, προσθέτουμε τις φακές, κουνάμε το τηγάνι να αναμειχθούν τα υλικά, πασπαλίζουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και τον μαϊντανό, αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε σκεπασμένο για 5 λεπτά πριν σερβίρουμε.
Α.Τ.