Υλικά
2 φλ. ρόγες από σταφύλι λευκό και κόκκινο χωρίς κουκούτσια Υλικά
4 κ.γ. φύλλα από φρέσκο δεντρολίβανο
3 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1 κ.γ. χοντρό αλάτι teaspoon
1 κ.γ. ζάχαρη
4 κομμάτια μπουράτα (ιταλικό φρέσκο τυρί)*
8 κροστίνι
Εκτέλεση
Πλένουμε τα σταφύλια, τα στεγνώνουμε, βγάζουμε τυχόν κοτσανάκια, τα κόβουμε στη μέση (χωρίς να τα χωρίσουμε) και αφαιρούμε τους σπόρους.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160ο.
Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα ταψάκι, αραδιάζουμε τα σταφύλια το ένα δίπλα στο άλλο, τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο και τα πασπαλίζουμε με αλάτι και ζάχαρη.
Ψήνουμε για 15–20 λεπτά γυρίζοντάς 1–2 φορές.
Τα βγάζουμε σε μπολ και τα ανακατεύουμε με τα φύλλα του δεντρολίβανου.
Τοποθετούμε επάνω σε κάθε κροστίνι μισή φέτα μπουράτα και μοιράζουμε από πάνω τα σταφύλια.
Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.
Σημ.* Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη μπουράτα με φρέσκια μοτσαρέλα.
Α.Τ.