Follow us

Μανιτάρια γιουβέτσι με σπανάκι

Μανιτάρια γιουβέτσι με σπανάκι

Υλικά

Υλικά

300 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο

200 γρ. μεγάλα λευκά μανιτάρια 500 γρ. κριθαράκι χοντρό

400 γρ. ώριμες σφιχτές ντομάτες

300 γρ. φρέσκο σπανάκι

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 φλ. άνηθος φρέσκος ψιλοκομμένος

5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

1 πρέζα ζάχαρη

1 φλ. ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα: τριμμένη παρμεζάνα ή ξερή μυζήθρα ή κεφαλογραβιέρα ή πεκορίνο

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις ντομάτες και τις περνάμε από τη χοντρή μεριά του τρίφτη. Πλένουμε, στεγνώνουμε και χοντροκόβουμε το σπανάκι με το χέρι.

Καίμε το ελαιόλαδο σε καθιστή κατσαρόλα (χαμηλή και πλατιά) και ρίχνουμε τα μανιτάρια.

Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα να βγάλουν τα υγρά τους.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο, ρίχνουμε τα κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατεύουμε συνέχεια με ξύλινη κουτάλα να μαλακώσουν.

Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμισθεί, προσθέτουμε τη ντομάτα και τη ζάχαρη, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να χυλώσει η σάλτσα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C.

Μετράμε τη σάλτσα: για κάθε 100 γρ.

κριθαράκι χρειαζόμαστε 300 ml υγρό.

Αν μας λείπει υγρό, συμπληρώνουμε με καυτό νερό.

Ρίχνουμε στο γιουβέτσι τη σάλτσα και το νερό, αν το χρειαζόμαστε, ανακατεύουμε και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το κριθαράκι.

Ανακατεύουμε πάλι και χαμηλώνουμε τη φωτιά στους 160ο C.

Ψήνουμε το φαγητό σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο γύρω στα 20 λεπτά.

Ξεσκεπάζουμε, ανακατεύουμε, δοκιμάζουμε το αλάτι, προσθέτουμε το σπανάκι και τον άνηθο και λίγο καυτό νερό αν δούμε πως στεγνώνει αλλά δεν είναι έτοιμο ακόμα και ψήνουμε άλλα 10 λεπτά.

Όταν το κριθαράκι είναι al dente δηλαδή είναι αρκετά μαλακό αλλά δεν έχει λιώσει και υπάρχει και λίγο υγρό στο γιουβέτσι ακόμα, ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε το φαγητό να μείνει 10 λεπτά και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το τρμμένο τυρί.

Α.Τ.

Επίσης...

Απολαυστικές συνταγές με ζυμαρικά για κάθε περίσταση

Από κλασικά ιταλικά πιάτα μέχρι πιο μοντέρνες προτάσεις, ακολουθούν συνταγές που σίγουρα θα ικανοποιήσουν κάθε ουρανίσκο.

3 μακαρονάδες με σολομό

Δοκίμασε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές που συνδυάζουν τα ζυμαρικά με την πλούσια γεύση του ψαριού.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 συνταγές για πεντανόστιμα κανελόνια

Κλασικά με κιμά ή ιδιαίτερα με μανιτάρια ή και σπανάκι, τα κανελόνια είναι πάντα μια ιδανική λύση για ένα λαχταριστό γεύμα.

Γιουβαρλάκια µε Χυλοπίτες

Η συνταγή για γιουβαρλάκια με χυλοπίτες.

Τορτελίνια με Σπανάκι

Η συνταγή για θαυμάσια τορτελίνια με σπανάκι.

Κανελόνια με Κιμά

Η πιο αυθεντική συνταγή που θα βρεις για κανελόνια με κιμά.

Φαρφάλες με Πέστο, Μελιτζάνες και Αρακά

Πώς θα φτιάξεις φαρφάλες με πέστο, μελιτζάνες και αρακά.

Στριφτάρια µε Τραχανά

Πώς θα φτιάξεις στριφτάρια με τραχανά.

Πένες µε Καρύδια και Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις πένες με καρύδια και πατάτες.

Μακαρόνια µε Πάστα Ελιάς και Σουσάµι

Η συνταγή για μακαρόνια µε πάστα ελιάς και σουσάµι.

Κανελόνια με Σπανάκι

Η συνταγή για κανελόνια με σπανάκι.