Υλικά
20 ανθοί κολοκυθιούΥλικά
¾ φλ. ρύζι τύπου Καρολίνα
2 μέτριες ντομάτες
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
½ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο δυόσμο
½ φλ. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε τους ανθούς, βγάζουμε τους στήμονες προσεκτικά για μην σχιστούν και τους αφήνουμε να στραγγίξουν.
Τρίβουμε τις ντομάτες στη χοντρή μεριά του τρίφτη.
Πλένουμε το ρύζι και το αφήνουμε σε σουρωτήρι με ψιλό μάτι να στραγγίξει.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι και το σκόρδο να μαλακώσουν αλλά να μην πάρουν χρώμα.
Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε να αλειφθεί καλά με το λάδι, γύρω στο ένα λεπτό.
Ρίχνουμε τη ντομάτα και 1 ½ φλ.
καυτό νερό, ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε γύρω στα 12 –15 λεπτά ελέγχοντας μια φορά το υγρό.
Το ρύζι δεν πρέπει να βράσει τελείως και θα πρέπει να έχει λίγο υγρό αφού θα μπει στο φούρνο.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα αρωματικά χόρτα, αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει λίγο.
Γεμίζουμε προσεχτικά τους ανθούς, στρίβουμε και διπλώνουμε το πάνω μέρος τους για να κλειστεί καλά η γέμιση μέσα.
Τους αραδιάζουμε σε λαδωμένο ταψάκι.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 189ο C και ψήνουμε για 30-35 λεπτά ανάλογα με το φούρνο.
(Σημ.
πιάτο από την ταβέρνα «Δρίτσας», Καλαμάτα)