Follow us

Mac ‘n Cheese με αρακά και κάρι

Mac ‘n Cheese με αρακά και κάρι

Υλικά

Υλικά

500 γρ. χοντρό κοφτό μακαρονάκι ή πένες απλές ή ριγέ ή μακαρονάκι «αγκώνας»

2 φλ. κατεψυγμένος αρακάς

1 φλ. ψίχουλα άσπρου ψωμιού

½ φλ. γραβιέρα πικάντικη

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο

1 κ.γ. πάπρικα

1 κ.γ. κάρι ή γκαράμ μασάλα

1 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ

1 κ.γ. κουρκουμάς

Για τη μπεσαμέλ

4 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

6 φλ. γάλα

4 φλ. ψιλοκομμένο τυρί τσένταρ

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C.

Βάζουμε τον αρακά όπως είναι παγωμένος σε μεγάλο σουρωτήρι.

Βράζουμε τα ζυμαρικά al dente και τα στραγγίζουμε μέσα στο σουρωτήρι που έχουμε τον αρακά.

Αφήνουμε στην άκρη.

Ανακατεύουμε σε μπολ τα ψίχουλα του ψωμιού, τη γραβιέρα και την πάπρικα και αφήνουμε στην άκρη.

Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το γκαράμ μασάλα ή το κάρι, το πιπέρι καγιέν και τον κουρκουμά.

Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε το λιωμένο σκόρδο και το τζίντζερ και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συνέχεια για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το σκόρδο.

Προσθέτουμε το μείγμα μπαχαρικών και μαγειρεύουμε άλλα 2-3 λεπτά.

Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά.

Προσθέτουμε το γάλα όλο μαζί και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας μέχρι να αρχίσει να πήζει ελαφρά.

Ρίχνουμε το τσένταρ και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει το τυρί.

Ρίχνουμε τη σάλτσα στην κατσαρόλα με τα ζυμαρικά και τον αρακά, δοκιμάζουμε το αλάτι, ρίχνουμε λίγο μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μεταφέρουμε σε ανάλογο πυρίμαχο σκεύος ή βαθύ ταψί.

Πασπαλίζουμε με το μείγμα του ψωμιού και ψήνουμε φαγητό ακάλυπτο γύρω στα 30 λεπτά ή μέχρις ότου φανούν καφέ φυσαλίδες στην επιφάνεια και τα ψίχουλα πάρουν χρυσοκάστανο χρώμα.

Αφήνουμε το φαγητό να μείνει 10 λεπτά πριν σερβίρουμε.

Α.Τ.

Επίσης...

Ιδιαίτερες συνταγές για νιόκι

Δοκιμάστε αυτούς τους συνδυασμούς με τα νιόκι, που θα τα βρείτε εντός σε δύο παραλλαγές, με ρικότα και με πατάτα.

Απολαυστικές συνταγές με ζυμαρικά για κάθε περίσταση

Από κλασικά ιταλικά πιάτα μέχρι πιο μοντέρνες προτάσεις, ακολουθούν συνταγές που σίγουρα θα ικανοποιήσουν κάθε ουρανίσκο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 μακαρονάδες με σολομό

Δοκίμασε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές που συνδυάζουν τα ζυμαρικά με την πλούσια γεύση του ψαριού.

Ήρθε η ώρα για πεντανόστιμα κανελόνια

Κλασικά με κιμά ή ιδιαίτερα με μανιτάρια ή και σπανάκι, τα κανελόνια είναι πάντα μια ιδανική λύση για ένα λαχταριστό γεύμα.

Γιουβαρλάκια µε Χυλοπίτες

Η συνταγή για γιουβαρλάκια με χυλοπίτες.

Τορτελίνια με Σπανάκι

Η συνταγή για θαυμάσια τορτελίνια με σπανάκι.

Κανελόνια με Κιμά

Η πιο αυθεντική συνταγή που θα βρεις για κανελόνια με κιμά.

Φαρφάλες με Πέστο, Μελιτζάνες και Αρακά

Πώς θα φτιάξεις φαρφάλες με πέστο, μελιτζάνες και αρακά.

Στριφτάρια µε Τραχανά

Πώς θα φτιάξεις στριφτάρια με τραχανά.

Πένες µε Καρύδια και Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις πένες με καρύδια και πατάτες.

Μακαρόνια µε Πάστα Ελιάς και Σουσάµι

Η συνταγή για μακαρόνια µε πάστα ελιάς και σουσάµι.