
Υλικά
400 γρ. μικρά καρότα καθαρισμένα Υλικά
460 γρ. μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε τέταρτα
500 γρ. γλυκοπατάτες πορτοκαλί καθαρισμένες σε κομμάτια ίσα με τα κομμάτια των μήλων
1/3 φλ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. κύμινο τριμμένο
1 κ.γ. κόλιανδρο τριμμένο
½ φλ. φρέσκα ανάμεικτα αρωματικά βότανα (θυμάρι, ρίγανη, δεντρολίβανο, λουΐζα, μελισσόχορτο κ.α.)
2 κ.σ. χυμός λεμονιού
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.
Βάζουμε τα καρότα και τις πατάτες σε λαμαρίνα φούρνου, ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο, ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε μισή ώρα.
Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, προσθέτουμε τα μήλα, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το κύμινο και τον κόλιανδρο, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε 15 –20 λεπτά ακόμα ή μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να μην λιώσουν τα μήλα.
Ξεφουρνίζουμε, πασπαλίζουμε με τα αρωματικά βότανα, ανακατεύουμε προσεκτικά και σερβίρουμε, είτε μαζί με κάποιο μπλε τυρί (ροκφόρ, γκοργκοντζόλα, στίλτον) και φρυγανισμένο ψωμί ολικής αλέσεως, είτε σαν συνοδευτικό σε ψητό κρέας.
Α.Τ.