Υλικά
300 γρ. φύλλο κανταΐφι φρέσκο ή κατεψυγμένο Υλικά
180 -200 γρ. φρέσκο αγελαδινό βούτυρο
1 κοτόπουλο γύρω στο 1.200 γρ.
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
5-6 πράσα
2-3 αβγά
1 φλ. μπλου τσιζ
1 φλ. κάσιους ανάλατα
1 κ.σ. κοφτή πάπρικα γλυκιά
8 κόκκοι πιπέρι
1 ξερό φύλλο δάφνης
½ φλ. ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Αν χρησιμοποιούμε κατεψυγμένο φύλλο, το ξεπαγώνουμε τελείως πριν το χρησιμοποιήσουμε, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Καβουρδίζουμε τα κάσιους σε αντικολλητικό τηγάνι και τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
Πλένουμε το κοτόπουλο, αφαιρούμε την πέτσα και το βράζουμε με 1 κ.σ κοφτή αλάτι, τους κόκκους του πιπεριού και το φύλλο δάφνης σε νερό ίσα να το σκεπάζει.
Το αφήνουμε να κρυώσει μέσα στον ζωμό του, το ξεκοκαλίζουμε και το κόβουμε σε κυβάκια (χρειαζόμαστε τρία φλιτζάνια περίπου).
Στραγγίζουμε πολύ καλά τον ζωμό και τον κρατάμε στην άκρη.
Καθαρίζουμε τα πράσα και τα κόβουμε σε ροδέλες πάχους ½ εκ.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να μαλακώσουν.
Ρίχνουμε στο τηγάνι και και το κοτόπουλο και συνεχίζουμε για 1-2 λεπτά το μαγείρεμα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα κάσιους και την πάπρικα.
Αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα και προσθέτουμε το μπλου τσιζ χοντροτριμμένο με το πιρούνι και τα αβγά ελαφρά χτυπημένα. Ανακατεύουμε καλά, δοκιμάζουμε το αλάτι και το πιπέρι.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.
Χρησιμοποιώντας πινέλο, βουτυρώνουμε πολύ καλά ένα αντικολλητικό ταψί (ή στρώνουμε με λαδόκολλα ένα ταψί και τη βουτυρώνουμε πολύ καλά).
Ανοίγουμε το κανταΐφι με τα δάχτυλα (το ξένουμε) και το χωρίζουμε σε 30 περίπου λωρίδες.
Στην άκρη κάθε λωρίδας βάζουμε 1 φουσκωτή κ.σ από τη γέμιση. Γυρίζουμε τε τις άκρες του φύλλου προς τα μέσα και τυλίγουμε σε χαλαρό ρολό.
Μεταφέρουμε το κανταΐφι στο ταψί.
Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
Περιχύνουμε τα κανταΐφια με το υπόλοιπο βούτυρο, ένα ένα με το κουτάλι και τα ραντίζουμε με λίγο νερό για να μη στεγνώσουν.
Τα ψήνουμε για 30΄ σκεπασμένα με λαδόκολλα.
Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15 -20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν, προσέχοντας να μην αρπάξουν.
Ξεφουρνίζουμε, περιχύνουμε σιγά -σιγά τα καυτά κανταΐφια με τον ζωμό, αφήνουμε να τραβήξουν τον ζωμό μέσα στο ταψί 5 -10 λεπτά και σερβίρουμε αμέσως.
Α.Τ.