Υλικά
Για τις μελιτζάνεςΥλικά
1 κιλό κιμάς
2 μελιτζάνες φλάσκες πλυμένες, ξεπικρισμένες και ψιλοκομμένες
1 ντομάτα μέτρια ψιλοκομμένη
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 κ.γ. κοφτό κύμινο φρεσκοτριμμένο
αλάτι - πιπέρι
2 αβγά
½ φλ. λάδι
Για τη ζύμη:
2 κ. αλεύρι*
2 κ.σ. αλάτι
1 ρακοπότηρο (σφηνάκι) ρακί
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τη ζύμη: κοσκινίζουμε σε λεκάνη το αλεύρι και το αλάτι, προσθέτουμε το λάδι, 1,5 φλ.
νερό και τη ρακή (αν χρειασθεί προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό) και ζυμώνουμε.
Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακιά και εύπλαστη, αλλά να μην κολλάει στα χέρια.
Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά –1 ώρα.
Όσο περισσότερο την αφήσουμε, τόσο το καλύτερο.Ετοιμάζουμε τον κιμά: Ζεσταίνουμε το λάδι και μαραίνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια με ξύλινη κουτάλα.
Ρίχνουμε τον κιμά και τον ξεσβολιάζουμε, πιέζοντας με την κουτάλα.
Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά και προσθέτουμε την ντομάτα και τις μελιτζάνες.
Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το κύμινο.
Όταν ετοιμαστεί ο κιμάς και μαλακώσει η μελιτζάνα, αποσύρουμε από τη φωτιά.
Αφήνουμε το μείγμα να χλιάνει, προσθέτουμε τα αβγά χτυπημένα και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 5 χιλ.
(με τον πλάστη ή στη μηχανή) και κόβουμε το φύλλο σε τετράγωνα 10 Χ 10.
Βάζουμε σε κάθε κομμάτι από 1 κ.σ φουσκωτή γέμιση και κλείνουμε τα τετράγωνα σε πακέτα.
Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι –όχι να καπνίσει, ώσπου να ροδίσουν.
*Σχετικά με τις ποσότητες της συνταγής, είναι για επαγγελματική χρήση.
Προφανώς, μπορούν να μειωθούν, ανάλογα με την ποσότητα που θέλουμε να φτιάξουμε, στο μισό και ακόμη περισσότερο.