Follow us

Μελιτζανοκιμαδοπιτάκια (της Γεωργίας Μανουρά)

Μελιτζανοκιμαδοπιτάκια (της Γεωργίας Μανουρά)

Υλικά

Υλικά

Για τις μελιτζάνες

1 κιλό κιμάς

2 μελιτζάνες φλάσκες πλυμένες, ξεπικρισμένες και ψιλοκομμένες

1 ντομάτα μέτρια ψιλοκομμένη

1 κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

1 κ.γ. κοφτό κύμινο φρεσκοτριμμένο

αλάτι - πιπέρι

2 αβγά

½ φλ. λάδι

Για τη ζύμη:

2 κ. αλεύρι*

2 κ.σ. αλάτι

1 ρακοπότηρο (σφηνάκι) ρακί

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη ζύμη: κοσκινίζουμε σε λεκάνη το αλεύρι και το αλάτι, προσθέτουμε το λάδι, 1,5 φλ.

νερό και τη ρακή (αν χρειασθεί προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό) και ζυμώνουμε.

Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακιά και εύπλαστη, αλλά να μην κολλάει στα χέρια.

Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά –1 ώρα.

Όσο περισσότερο την αφήσουμε, τόσο το καλύτερο.Ετοιμάζουμε τον κιμά: Ζεσταίνουμε το λάδι και μαραίνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια με ξύλινη κουτάλα.

Ρίχνουμε τον κιμά και τον ξεσβολιάζουμε, πιέζοντας με την κουτάλα.

Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά και προσθέτουμε την ντομάτα και τις μελιτζάνες.

Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το κύμινο.

Όταν ετοιμαστεί ο κιμάς και μαλακώσει η μελιτζάνα, αποσύρουμε από τη φωτιά.

Αφήνουμε το μείγμα να χλιάνει, προσθέτουμε τα αβγά χτυπημένα και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.

Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 5 χιλ.

(με τον πλάστη ή στη μηχανή) και κόβουμε το φύλλο σε τετράγωνα 10 Χ 10.

Βάζουμε σε κάθε κομμάτι από 1 κ.σ φουσκωτή γέμιση και κλείνουμε τα τετράγωνα σε πακέτα.

Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι –όχι να καπνίσει, ώσπου να ροδίσουν.

*Σχετικά με τις ποσότητες της συνταγής, είναι για επαγγελματική χρήση.

Προφανώς, μπορούν να μειωθούν, ανάλογα με την ποσότητα που θέλουμε να φτιάξουμε, στο μισό και ακόμη περισσότερο.

νερό και τη ρακή (αν χρειασθεί προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό) και ζυμώνουμε. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακιά και εύπλαστη, αλλά να μην κολλάει στα χέρια. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά –1 ώρα. Όσο περισσότερο την αφήσουμε, τόσο το καλύτερο.Ετοιμάζουμε τον κιμά: Ζεσταίνουμε το λάδι και μαραίνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια με ξύλινη κουτάλα. Ρίχνουμε τον κιμά και τον ξεσβολιάζουμε, πιέζοντας με την κουτάλα. Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά και προσθέτουμε την ντομάτα και τις μελιτζάνες. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το κύμινο. Όταν ετοιμαστεί ο κιμάς και μαλακώσει η μελιτζάνα, αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε το μείγμα να χλιάνει, προσθέτουμε τα αβγά χτυπημένα και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά. Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 5 χιλ. (με τον πλάστη ή στη μηχανή) και κόβουμε το φύλλο σε τετράγωνα 10 Χ 10. Βάζουμε σε κάθε κομμάτι από 1 κ.σ φουσκωτή γέμιση και κλείνουμε τα τετράγωνα σε πακέτα. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι –όχι να καπνίσει, ώσπου να ροδίσουν.

Επίσης...

3 προτάσεις για "ιδιαίτερες" μπριζόλες

Εσύ έχεις φάει την μπριζόλα σου με τραχανά;

3 προτάσεις για νόστιμα γιουβαρλάκια

Μία σούπα με γιουβαρλάκια είναι ό,τι πρέπει για ένα cosy δείπνο κι εμείς έχουμε τρεις συνταγές που αξίζει να δοκιμάσετε.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 ωραίοι μεζέδες για την παρέα

Δοκίμασε αυτές τις τρεις συνταγές και μοιράσου τες με φίλους.

Οι πιο νόστιμες χοιρινές μπριζόλες

Δοκίμασε αυτές τις τρεις συνταγές και απογείωσε τη μπριζόλα σου.

3 λαχταριστές σούπες με κρέας

Με κιμά, κεφτεδάκια ή και λουκάνικο, αυτές οι σούπες είναι ό,τι πρέπει τώρα που πέφτει η θερμοκρασία.

3 πολίτικες συνταγές για το κυριακάτικο τραπέζι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές της πολίτικης κουζίνας που είναι ό,τι πρέπει για το μεσημεριανό της Κυριακής.

Χοιρινά Κεφτεδάκια του Δήμου Μπαλόπουλου

Ο σεφ των Frater & Soror και ΦΒΚ παραδίδει μία εξαιρετικά νόστιμα συνταγή με πολλή προσωπικότητα πλην όμως σεβασμό στο πιάτο.

Ρολό Κιµά µε Λαχανικά

Η συνταγή για ρολό κιμά με λαχανικά.

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Ιτσλί µε Αρνάκι και Μοσχάρι

Πώς θα φτιάξεις ιτσλί με αρνάκι και µοσχάρι.

Πλούσια Σούπα Γιουβαρλάκια µε Λαχανικά

Η συνταγή για πλούσια σούπα γιουβαρλάκια µε λαχανικά.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.