Υλικά
½ κ. γίγαντες βρασμένοι Υλικά
4 πιπεριές χρωματιστές κομμένες σε πλατιές λωρίδες
10 ολόκληρα φύλλα φρέσκο βασιλικό
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
6 σκελίδες σκόρδο κομμένες κατά μήκος στα τέσσερα
500 γρ. ψιλοκομμένη ντομάτα
1 κ.σ. κάρι
1 κ.γ. κύμινο τριμμένο
1 κ.γ. κόλιαντρο τριμμένο
½ κ.γ μπούκοβο
¾ φλ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 7-8 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε το κάρυ, τον κόλιανδρο, το κύμινο και το μπούκοβο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους.
Προσθέτουμε τις πιπεριές και σοτάρουμε για 5 -7 λεπτά.
Προσθέτουμε τη ντομάτα, ανεβάζουμε τη φωτιά, μαγειρεύουμε για 6 -7 λεπτά, ρίχνουμε 1 φλ.
καυτό νερό και αλατίζουμε.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το τηγάνι και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά, μέχρι να μελώσει η σάλτσα.
Ρίχνουμε τους γίγαντες στο τηγάνι, το κουνάμε να ανακατευτούν τα υλικά, αφήνουμε να πάρει μια βράση, αποσύρουμε από τη φωτιά και στολίζουμε με τα φρέσκα φύλλα βασιλικού.
A.T.