Υλικά
1 φλ. πλιγούρι Υλικά
1 φλ. βραστό νερό
2 μέτρια κολοκυθάκια κομμένα κατά μήκος σε φέτες πάχους 5 χιλ.
4 μεγάλα μανιτάρια πορτομπέλο κομμένα σε φέτες πάχους 5 χιλ.
15 ντοματίνια κομμένα κατά μήκος στα δύο
2 πράσινες πιπεριές
2 κίτρινες πιπεριές
½ φλ. αρωματικά βότανα (ξερά ή φρέσκα) ρίγανη, μαντζουράνα, δεντρολίβανο, λουΐζα, κλπ
½ φλ. φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος
⅓ + ½ φλ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. μπούκοβο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε το πλιγούρι σε μπολ και το σκεπάζουμε με το βραστό νερό.
Το αφήνουμε μέχρι να απορροφηθεί το νερό και να γίνει τρυφερό, περίπου 30 λεπτά.
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πιπεριές καθέτως σε τέσσερα κομμάτια.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.
Βάζουμε τα λαχανικά σε λεκάνη, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το ⅓ φλ.
ελαιόλαδο και ανακατεύουμε να αλειφθούν καλά.
Τα μεταφέρουμε σε αντικολλητικό ταψί και ψήνουμε γύρω στα 10 λεπτά ανακατεύοντας 1 -2 φορές με ξύλινη λαβίδα.
Βγάζουμε τα λαχανικά από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο για 5-6 λεπτά.
Βάζουμε το πλιγούρι σε σαλατιέρα και προσθέτουμε τα αρωματικά βότανα, τον μαϊντανό, το ½ φλ.
ελαιόλαδο, αλάτι και το μπούκοβο.
Ανακατεύουμε και τακτοποιούμε επάνω τα ψημένα λαχανικά.
Περιχύνουμε με το ζουμί που έχει συγκεντρωθεί στο ταψί και σερβίρουμε.
Α.Τ.