Υλικά
300 γρ. κριθαράκιΥλικά
500 γρ. σπανάκι
250 γρ. χαλούμι σε κυβάκια
300 γρ. ντομάτες
1 φλ. φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
5 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
½ φλ. ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το σπανάκι, το πλένουμε, το κόβουμε με το χέρι σε μεγάλα κομμάτια και το αφήνουμε στην άκρη.
Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα κόβουμε σε κομμάτια 3 εκ.
Πλένουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε κύβους 3 εκ.
Τις αφήνουμε σε σουρωτήρι με ένα πιάτο από κάτω να μαζέψουμε το ζουμί τους.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα φρέσκια κρεμμυδάκια, το σκόρδο και τη ντομάτα ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα να μαλακώσουν, περίπου 5-7 λεπτά.
Αφήνουμε στην άκρη.
Βράζουμε το κριθαράκι σε καθιστή κατσαρόλα (χαμηλή και πλατιά) σε μπόλικο αλατισμένο νερό και όταν μαλακώσει (πρέπει να κρατάει στο δόντι - “al dente”) το στραγγίζουμε και το ξαναγυρίζουμε στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε αμέσως το χαλούμι, τον δυόσμο και το μείγμα φρέσκα κρεμμυδάκια -σκόρδο -ντομάτα και ανακατεύουμε προσεκτικά.
Σερβίρουμε αμέσως, με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Α.Τ.