Υλικά
800 γρ. χοντρό φιλέτο μπακαλιάρου ή πέρκας κομμένα σε λοξές φέτες πάχους 2 εκ. Υλικά
10 τορτίγιες
Για το γκουακαμόλε
2 αβοκάντο
¼ φλ. γιαούρτι στραγγιστό
1 κόκκινη καυτερή πιπεριά χωρίς σπόρους και μεμβράνες ψιλοκομμένη
2 κ.σ. ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι
2 κ.σ. φρέσκο ψιλοκομμένο κόλιαντρο
5 κ.σ. φρέσκο χυμό λάιμ
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη γαρνιτούρα
1 μικρό μποκ τσόι (κινέζικο λάχανο) σε λωρίδες
2 κ.σ. ελαιόλαδο απαλό
2 μέτριες ντομάτες ξεσποριασμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
Για το σερβίρισμα: sweet chilli sauce και φέτες από λάιμ
Εκτέλεση
Πλένουμε και αλατίζουμε το ψάρι και το βάζουμε σε σουρωτήρι στο ψυγείο.
Ετοιμάζουμε το γκουακαμόλε: λιώνουμε τα αβοκάντο με πιρούνι σε μπολ και το ανακατεύουμε με το γιαούρτι, το κρεμμύδι, την καυτερή πιπεριά, τον κόλιαντρο και 2 κ.σ λάιμ.
Δοκιμάζουμε το αλάτι, ρίχνουμε πιπέρι και καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη.
Ανακατεύουμε σε μεγάλο μπολ, το λάχανο, το ελαιόλαδο, τις άλλες 2 κ.σ λάιμ και αλατοπίπερο.
Ανάβουμε το γκριλ.
Απλώνουμε τις λωρίδες του ψαριού σε σχάρα ντυμένη με λαδόκολλα και ψήνουμε γύρω στα 5 λεπτά από κάθε μεριά.
Μεταφέρουμε το ψάρι σε πιατέλα. Ζεσταίνουμε τις τορτίγιες.
Βάζουμε σε κάθε μία, μια κουταλιά γκουακαμόλε και από πάνω λίγα κομμάτια ψάρι.
Καλύπτουμε με τη σαλάτα λάχανο, προσθέτουμε λίγες φέτες ντομάτας και σερβίρουμε με sweet chilli sauce και φέτες από λάιμ.
Α.Τ.