Υλικά
500 γρ. σπαγγέτι ή λαζάνιαΥλικά
4 αγκινάρες καθαρισμένες
2 λεμόνια
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 ποτήρι κρασί λευκό ξηρό
⅓ φλ. ε.π. ελαιόλαδο
1 ½ φλ. τυρί κρέμα
1 φουσκωτή κ.σ. κορνφλάουρ
3 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε τις αγκινάρες καθέτως στα τέσσερα και μετά κόβουμε κάθε κομμάτι στα δύο.
Τις βάζουμε σε νερό με λεμόνι για να μη μαυρίσουν.
Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτουμε τις αγκινάρες, τις σοτάρουμε ανακατεύοντας 5 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί.
Αλατοπιπερώνουμε και μόλις εξατμισθεί, ρίχνουμε 1 φλ.
καυτό νερό, φέρνουμε το φαγητό σε βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να γίνουν οι αγκινάρες και να μείνει το φαγητό με το λάδι του.
Βγάζουμε στην άκρη τις αγκινάρες με τρυπητή κουτάλα και ρίχνουμε στη σάλτσα το τυρί κρέμα μαζί με το κορν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο κρύο νερό.
Ανακατεύουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να πήξει η σάλτσα.
Αν είναι πολύ πηχτή αραιώνουμε με λίγο νερό.
Ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα τις αγκινάρες και τον άνηθο και ανακατεύουμε προσεκτικά.
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες και σερβίρουμε με τη σάλτσα.
Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Α.Τ.