Υλικά
250 γρ. κίτρινες φακές Υλικά
½ φλ. ελαιόλαδο
2 μέτρια κολοκυθάκια σε κύβους
2 μέτρια καρότα σε κύβους
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κλωνάρι σέλερι καθαρισμένο από τις ίνες σε φετούλες
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κ.σ. κοφτές κάρι
1 φλ. ντομάτα ψιλοκομμένη
1 κ.σ. πελτές ντομάτας
¾ φλ. ξερός δυόσμος
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε καθιστή κατσαρόλα (πλατιά και χαμηλή).
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα, το σέλερι και το κάρι, και σοτάρουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας με μέτρια κουτάλα για 5-7 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν κάπως τα καρότα.
Προσθέτουμε και τα κολοκυθάκια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα ανακατεύοντας πάντα για άλλα 2 -3 λεπτά.
Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα, ανακατεύουμε και ρίχνουμε τις φακές.
Διαλύουμε τον πελτέ σε 2 ½ -3 φλ.
καυτό νερό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 20-30 λεπτά, μέχρι να χυλώσουν οι φακές.
Δοκιμάζουμε το αλάτι, αποσύρουμε από τη φωτιά, και σερβίρουμε σε μπολ ή βαθιά πιάτα γαρνίροντας με στραγγιστό γιαούρτι και ξερό δυόσμο.
Α.Τ.Updated: 17/11/21Ημ/νια α' δημοσίευσης: 03/04/18