Υλικά
750 γρ. ανάμεικτος κιμάς χοιρινός και μοσχαρίσιος σε ίσες ποσότητες Υλικά
2 χοντρές φέτες μπαγιάτικο ψωμί χωρίς την κόρα (200 γρ. περίπου)
1 φλ. γάλα
2 αβγά χτυπημένα
100 γρ. πεκορίνο τριμμένο
1 φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
150 γρ. μοτσαρέλα στραγγισμένη από το νερό της και κομμένη σε κυβάκια 06 -07 χιλ.
1 φλ. ψίχουλα μπαγιάτικου ψωμιού
Σπορέλαιο για τηγάνισμα
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Μουσκεύουμε το μπαγιάτικο ψωμί στο γάλα.
Ανακατεύουμε τον μαϊντανό (κρατάμε λίγο για το σερβίρισμα) και το σκόρδο.
Βάζουμε τους κιμάδες σε μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το ψωμί στυμμένο, το μείγμα μαϊντανός-σκόρδο, τα αβγά χτυπημένα, το πεκορίνο και αλατοπίπερο.
Ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε κεφτεδάκια με διάμετρο 4-5 εκ.
Κάνουμε στην κορυφή μια τρύπα (βαθούλωμα) με τον δείκτη μας και βάζουμε μέσα ένα κομματάκι μοτσαρέλα.
Κλείνουμε την τρύπα σκεπάζοντας με τον κιμά.
Βάζουμε τα ψίχουλα σε μεγάλο βαθύ μπολ, τοποθετούμε μέσα τις πολπέτες και τις ρολάρουμε να τυλιχθούν με ψίχουλα από όλες τις μεριές.
Ζεσταίνουμε καλά άφθονο σπορέλαιο σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζουμε τις πολπέτες για 5 λεπτά από τη μια μεριά, μέχρι να σχηματισθεί μια χρυσοκάστανη κρούστα.
Τα γυρίζουμε από την άλλη μεριά και τις τηγανίζουμε άλλα 5 λεπτά.
Βγάζουμε τις πολπέτες σε απορροφητικό χαρτί.
Τις σερβίρουμε πασπαλισμένες με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Α.Τ.