Υλικά
200 γρ. φύλλα από βλίτα (όχι τα χοντρά κοτσάνια)Υλικά
3 -3 ½ φλ. ζωμός λαχανικών
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. κόλιανδρο τριμμένο
1 φλ. ψιλοκομμένη ντομάτα
1 ½ φλ. ρύζι τ. Καρολίνα
½ φλ. ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα βλίτα και τα χοντροκόβουμε.
Σε μεγάλο, βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον κόλιανδρο ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να μαλακώσουν.
Ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε να αλειφθεί καλά με το λάδι.
Ρίχνουμε τον ζωμό λαχανικών και μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε στο ελάχιστο τη φωτιά, σκεπάζουμε το σκεύος και μαγειρεύουμε για 14 λεπτά.
Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα και τα βλίτα, δοκιμάζουμε το αλάτι, ρίχνουμε πιπέρι και μαγειρεύουμε άλλα 3-4 λεπτά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε το φαγητό να χλιάνει και σερβίρουμε.
Α.Τ.