
Υλικά
1 κ. μύδια με το κέλυφος (καθαρισμένα 500 γρ.) Υλικά
250 γρ. φρέσκα μύδια ψίχα
2 μέτρια κρεμμύδια ξερά
1 μεγαλούτσικο φρέσκο κρεμμυδάκι
1 μικρή ντομάτα περασμένη από τη μουλινέτα
Λίγο δυόσμο, λίγο άνηθο ψιλοκομμένα
2 φλ. ελαιόλαδο 1 φλ.
350 γρ. ρύζι τ. Καρολίνα
500 ml νερό
500 ml ζουμί από τα μύδια
Εκτέλεση
Σε χαμηλή κατσαρόλα (νταβά) και σε χαμηλή φωτιά τσιγαρίζουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το ξερό κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τη ντομάτα και αφήνουμε τα υλικά να πάρουν 2-3 βράσεις.
Ρίχνουμε τα μύδια με το κέλυφος και περιμένουμε να ανοίξουν -πετάμε όσα είναι κλειστά.
Προσθέτουμε το νερό και το ζουμί ζεστό.
Προσθέτουμε το ρύζι, αφήνουμε να πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το σκεύος και σιγοβράζουμε γύρω στα 16 λεπτά.
Πέντε λεπτά πριν τελειώσει ο απαραίτητος χρόνος για το μαγείρεμα του φαγητού, ρίχνουμε τα μύδια ψίχα, τον άνηθο και τον δυόσμο και ανακατεύουμε.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε το φαγητό με πετσέτα και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 7-8 λεπτά πριν το σερβίρουμε.
*Συνταγή από την ταβέρνα "Καπετάν Μανώλης", στην Ολυμπιάδα της Χαλκιδικής.