
Υλικά
4 μέτριες κόκκινες πιπεριέςΥλικά
4 μέτριες πράσινες πιπεριές
2 μέτριες κίτρινες πιπεριές
4 μέτριες πορτοκαλί πιπεριές
300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 φλ. τραχανά σταρένιο ολικής αλέσεως (κατά προτίμηση χειροποίητο)
¾ φλ. ντομάτα σε καρεδάκια
1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
½ φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ φλ. δυόσμο ψιλοκομμένο
½ φλ. άνηθο ψιλοκομμένο
½ φλ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
4 πατάτες μέτριες κομμένες σε κύβους κυδωνάτες
1 φλ. ντομάτα τριμμένη
1½ φλ. ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τις πιπεριές, κόβουμε ένα καπάκι στο πάνω μέρος και τις αδειάζουμε.
Τις αραδιάζουμε σε μεγάλη “καθιστή” κατσαρόλα (πλατιά και χαμηλή) να τις χωράει ίσα-ίσα.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τον κιμά και τον καβουρδίζουμε καλά, πιέζοντας με ξύλινη κουτάλα να διαλυθούν οι κόμποι.
Αλατοπιπερώνουμε, σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμισθεί, προσθέτουμε την ντομάτα σε καρεδάκια και τον τραχανά.
Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε 2 φλ.
καυτό νερό και μαγειρεύουμε μέχρι να πιει τα υγρά της η γέμιση και ο κιμάς να είναι σχεδόν έτοιμος.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κουκουνάρι και τα αρωματικά βότανα.
Ανακατεύουμε, δοκιμάζουμε το αλάτι και γεμίζουμε τις πιπεριές.
Τακτοποιούμε τις πατάτες (ελαφρά αλατισμένες) ανάμεσα στις πιπεριές, ρίχνουμε στην κατσαρόλα την τριμμένη ντομάτα και 1 φλ.
καυτό νερό, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για 40 λεπτά περίπου ή μέχρι να τρυπιούνται με μυτερό μαχαίρι οι πιπεριές αλλά να είναι “ζωντανές”.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να μείνει ξεσπέπαστο 30 λεπτά πριν το σερβίρουμε. A.T.