Follow us

Πιπεριές γεμιστές με κιμά, τραχανά και κουκουνάρι στην κατσαρόλα

Πιπεριές γεμιστές με κιμά, τραχανά και κουκουνάρι στην κατσαρόλα

Υλικά

Υλικά

4 μέτριες κόκκινες πιπεριές

4 μέτριες πράσινες πιπεριές

2 μέτριες κίτρινες πιπεριές

4 μέτριες πορτοκαλί πιπεριές

300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 φλ. τραχανά σταρένιο ολικής αλέσεως (κατά προτίμηση χειροποίητο)

¾  φλ. ντομάτα σε καρεδάκια

1 φλ. λευκό ξηρό κρασί

½ φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

½ φλ. δυόσμο ψιλοκομμένο

½ φλ. άνηθο ψιλοκομμένο

½ φλ. κουκουνάρι καβουρδισμένο

4 πατάτες μέτριες κομμένες σε κύβους κυδωνάτες

1 φλ. ντομάτα τριμμένη

1½ φλ. ελαιόλαδο

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τις πιπεριές, κόβουμε ένα καπάκι στο πάνω μέρος και τις αδειάζουμε.

Τις αραδιάζουμε σε μεγάλη “καθιστή” κατσαρόλα (πλατιά και χαμηλή) να τις χωράει ίσα-ίσα.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε τον κιμά και τον καβουρδίζουμε καλά, πιέζοντας με ξύλινη κουτάλα να διαλυθούν οι κόμποι.

Αλατοπιπερώνουμε, σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμισθεί, προσθέτουμε την ντομάτα σε καρεδάκια και τον τραχανά.

Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε 2 φλ.

καυτό νερό και μαγειρεύουμε μέχρι να πιει τα υγρά της η γέμιση και ο κιμάς να είναι σχεδόν έτοιμος.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κουκουνάρι και τα αρωματικά βότανα.

Ανακατεύουμε, δοκιμάζουμε το αλάτι και γεμίζουμε τις πιπεριές.

Τακτοποιούμε τις πατάτες (ελαφρά αλατισμένες) ανάμεσα στις πιπεριές, ρίχνουμε στην κατσαρόλα την τριμμένη ντομάτα και 1 φλ.

καυτό νερό, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για 40 λεπτά περίπου ή μέχρι να τρυπιούνται με μυτερό μαχαίρι οι πιπεριές αλλά να είναι “ζωντανές”.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να μείνει ξεσπέπαστο 30 λεπτά πριν το σερβίρουμε. A.T.

Επίσης...

3 προτάσεις για "ιδιαίτερες" μπριζόλες

Εσύ έχεις φάει την μπριζόλα σου με τραχανά;

3 προτάσεις για νόστιμα γιουβαρλάκια

Μία σούπα με γιουβαρλάκια είναι ό,τι πρέπει για ένα cosy δείπνο κι εμείς έχουμε τρεις συνταγές που αξίζει να δοκιμάσετε.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 ωραίοι μεζέδες για την παρέα

Δοκίμασε αυτές τις τρεις συνταγές και μοιράσου τες με φίλους.

Οι πιο νόστιμες χοιρινές μπριζόλες

Δοκίμασε αυτές τις τρεις συνταγές και απογείωσε τη μπριζόλα σου.

3 λαχταριστές σούπες με κρέας

Με κιμά, κεφτεδάκια ή και λουκάνικο, αυτές οι σούπες είναι ό,τι πρέπει τώρα που πέφτει η θερμοκρασία.

3 πολίτικες συνταγές για το κυριακάτικο τραπέζι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές της πολίτικης κουζίνας που είναι ό,τι πρέπει για το μεσημεριανό της Κυριακής.

Χοιρινά Κεφτεδάκια του Δήμου Μπαλόπουλου

Ο σεφ των Frater & Soror και ΦΒΚ παραδίδει μία εξαιρετικά νόστιμα συνταγή με πολλή προσωπικότητα πλην όμως σεβασμό στο πιάτο.

Ρολό Κιµά µε Λαχανικά

Η συνταγή για ρολό κιμά με λαχανικά.

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Ιτσλί µε Αρνάκι και Μοσχάρι

Πώς θα φτιάξεις ιτσλί με αρνάκι και µοσχάρι.

Πλούσια Σούπα Γιουβαρλάκια µε Λαχανικά

Η συνταγή για πλούσια σούπα γιουβαρλάκια µε λαχανικά.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.