Υλικά
1 κ. σαρδέλεςΥλικά
1 μεγάλη πατάτα γύρω στα 300 γρ.
1 μεγάλη μελιτζάνα φλάσκα γύρω στα 400 γρ.
4 μέτριες ντομάτες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
⅓ φλ. ε.π. ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Προαιρετικά, 4 κριθαροκουλούρες
Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις ντομάτες και τις τρίβουμε στον τρίφτη.
Τις βράζουμε μαζί με το σκόρδο και το ελαιόλαδο μέχρι να χυλώσει η σάλτσα, αλατοπιπερώνουμε και αποσύρωουμε από τη φωτιά.
Πλένουμε καθαρίζουμε και φιλετάρουμε τις σαρδέλες.
Τις τηγανίζουμε ελαφρά σε ελαιόλαδο, τις αλατίζουμε και τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε λεπτές ροδέλες.
Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε λεπτές ροδέλες.
Τηγανίζουμε ελαφρά τις πατάτες και τις μελιτζάνες και τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους180ο C.
Στρώνουμε σε παραλληλόγραμμο, καλά λαδωμένο ταψί τις πατάτες, έτσι που να καλύπτει ελαφρά η μία ροδέλλα την άλλη.
Στρώνουμε από πάνω τις μισές σαρδέλες και τη μισή σάλτσα ντομάτα.
Βάζουμε από πάνω τις μελιτζάνες, μετά τις υπόλοιπες σαρδέλες και στο τέλος την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτα.
Ψήνουμε για 30 λεπτά.
Αφήνουμε το φαγητό να ξεκουραστεί για μισή ώρα πριν σερβίρουμε.
Εναλλακτικά, μπορούμε να μοιράσουμε τα υλικά με την ίδια διάταξη επάνω σε τέσσερις κριθαροκουλούρες.
Η συνταγή είναι της Άννας Πασσά από το "Ουζερί του Λάκη".