Υλικά
1 κ. κατσικάκι “φουριάρικο” ελευθέρας βοσκής Υλικά
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
200 ml ζωμός λαχανικών
400 γρ. σταμναγκάθι
250 γρ. άγριες αγκινάρες
Χυμός από 1–2 λεμόνια
1 κ.γ. ξύσμα λεμόνι
1 κ.γ. ξύσμα περγαμόντο
2 κ.γ. άνηθο ψιλοκομμένα
1 κ.γ. κορν φλάουρ
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε καλά το κρέας (σκέτο) να πάρει χρώμα και προσθέτουμε τα κρεμμύδια ανακατεύοντας μέχρι να καραμελώσουν.
Αλατοπιπερώνουμε, καλύπτουμε με νερό το κρέας, βάζουμε τον ζωμό των λαχανικών και μαγειρεύουμε με κλειστό καπάκι για περίπου 45 λεπτά.Προσθέτουμε τις αγκινάρες και μαγειρεύουμε για άλλα 15 λεπτά.
Ζεματάμε σε ανοιχτή κατσαρόλα το σταμναγκάθι για 10 λεπτά περίπου.
Προσθέτουμε το σταμναγκάθι στο κρέας μαζί με λίγο από το ζουμί του, τον άνηθο, το ξύσμα λεμονιού και τον χυμό λεμονιού και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά.
Δένουμε τη σάλτσα με κορν φλάουρ.
(σημ. -Για μία μερίδα μόνο, μπορούμε να περάσουμε το κρέας από το τηγάνι με το σταμναγκάθι και λίγο ζουμί, λεμόνι και στο τέλος να δέσουμε με κορν φλάουρ.Σημ.: αντί για ξύσμα λεμονιού μπορούμε να βάλουμε ένα μείγμα από ξύσμα περγαμόντου και ξύσμα λεμονιού).*Η συνταγή είναι από το εστιατόριο "Veneto" στο Ρέθυμνο.