Υλικά
100 γρ. ρύζι αρμπόριοΥλικά
6 μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες
2 μέτρια παντζάρια βρασμένα
½ σκελίδα σκόρδο
60 ml ε.π. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
Εκτέλεση
Σ' ένα μπλέντερ τοποθετούμε τα βρασμένα παντζάρια με 30 ml ελαιόλαδο και το σκόρδο και τα πολτοποιούμε καλά.
Σ' ένα τηγάνι βαθύ ζεσταίνουμε 20ml ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ρύζι για λίγα λεπτά.
Ρίχνουμε νερό ζεστό, ίσα να σκεπάσει το ρύζι και ρίχνουμε και τον πουρέ του παντζαριού.
Αφού αρχίσει ο βρασμός και το ρύζι τραβήξει τα υγρά επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία 2-3 φορές ακόμα, προσθέτοντας νερό (ή ζωμό) όσες φορές χρειαστεί μέχρι να γλασάρει καλά το ρύζι.
Πέντε λεπτά πριν τελειώσουμε το μαγείρεμα του ρυζιού ρίχνουμε μέσα τις γαρίδες ψιλοκομμένες.
Όταν το ρύζι είναι έτοιμο, ρίχνουμε την τριμμένη παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να χυλώσει.
Λίγο πριν σερβίρουμε αλατοπιπερώνουμε.*Η συνταγή και η φωτογραφία της είναι από το εστιατόριο Καράμπουρνο στη Θεσσαλονίκη.