Υλικά
Για την πούλπα* με κίτρινα ντοματίνια και κίτρινες πιπεριές:Υλικά
250 γρ. κίτρινα ντοματίνια καλά πλυμένα
250 γρ. κίτρινες πιπεριές καλά πλυμένες
100 γρ. πράσο κομμένο σε φέτες
100 γρ. καρότο κομμένο σε φέτες
50 ml λευκό ξηρό κρασί
50 γρ. κρεμμύδι ξερό σε φέτες
Ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
Για το κουσκουσακι:
400 γρ. κουσκουσακι
700 ml ζωμός λαχανικών
100 ml ελαιόλαδο
150 γρ.βούτυρο
Λεμονοθύμαρο
Για τη γαρνιτούρα:
200 γρ. φέτα σκληρή κομμένη σε κύβους
20 φύλλα δυόσμου
2 -3 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε την πούλπα (χοντρό χυλό) πιπεριάς: Βάζουμε τις πιπεριές σε προθερμασμένο φούρνο 160οC για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Τις βγάζουμε, αφαιρούμε τους σπόρους και τις αφήνουμε στην άκρη.
Ρίχνουμε 3-4 κ.σ ελαιόλαδο σε μία μέτρια κατσαρόλα και το αφήνουμε να κάψει.
Προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο, το πράσο και τα σοτάρουμε ανακατεύοντας.
Μόλις μαραθούν καλά τα λαχανικά, σβήνουμε με το λευκό κρασί, το αφήνουμε να εξατμισθεί και σιγοβράζουμε μέχρι να μειωθεί στο ⅓ της ποσότητας.
Προσθέτουμε τα τοματίνια και τις πιπεριές, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε 1 lt νερό.
Αφήνουμε να βράσει το μείγμα για 15 λεπτά, έπειτα το περνάμε από το μπλέντερ και το σουρώνουμε από ένα σινουά εταμίν (σ.σ.
μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα πολύ λεπτό σουρωτήρι ή να στρώσουμε το σουρωτήρι που έχουμε με τούλι).
Κρατάμε το μείγμα στην άκρη.Ετοιμάζουμε το κουσκουσάκι: σε μία φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει, ρίχνουμε μέσα το κουσκουσάκι, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών.
Μόλις εξατμιστεί ο ζωμός, ρίχνουμε την πούλπα από τα κίτρινα τομαντίνια και τις κίτρινες πιπεριές και ανακατεύουμε καλά για 3 λεπτά.
Δένουμε το μείγμα με 150 γρ.
κρύο βούτυρο και προσθέτουμε το λεμονοθύμαρο.
Τηγανίζουμε τον δυόσμο στο ελαιόλαδο για 2-3 δευτερόλεπτα -προσέχουμε πολύ να μην καεί, μοιράζουμε το κουσκουσάκι στα πιάτα, γαρνίρουμε με τη φέτα και τον φρέσκο δυόσμο και σερβίρουμε αμέσως.*Η συνταγή είναι από το Artisanal Lounge & Gardens" sτην Κηφισιά.