Follow us

Κουνέλι κοκκινιστό στον φούρνο, με σκορδάτο πουρέ

Κουνέλι κοκκινιστό στον φούρνο, με σκορδάτο πουρέ

Υλικά

Υλικά

1 μεγάλο κουνέλι γύρω στα 1.800 γρ.

5-6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

700 γρ. ψιλοκομμένη ντομάτα

1 φλ. ελαιόλαδο

Χυμός μισού λεμονιού

2 δαφνόφυλλα

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη μαρινάτα

1 ποτήρι του νερού ξύδι

4-6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

1 μεγάλο κλαδί δεντρολίβανο

1 φλ. ε.π. ελαιόλαδο

1 κ.σ. ολόκληροι κόκκοι μαύρου πιπεριού

Για τον σκορδάτο πουρέ

1 κ. πατάτες με τη φλούδα καλά πλυμένες

1 κεφάλι σκόρδο

1 φλ. κρέμα γάλακτος

50 γρ. βούτυρο σε κύβους

Αλάτι, λευκό πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά το κουνέλι, το κόβουμε σε μερίδες και το βάζουμε σε πήλινη ή ανοξείδωτη λεκάνη μαζί με το ξύδι, το ελαιόλαδο, το δεντρολίβανο και το πιπέρι.

Το αφήνουμε να μαριναρισθεί ολόκληρη τη νύχτα.

Την επομένη το βγάζουμε από τη μαρινάδα και το σκουπίζουμε καλά.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλη πλατιά κατσαρόλα και το τσιγαρίζουμε από όλες τις μεριές, μέχρι να κάνει χρυσαφί κρούστα.

Το μεταφέρουμε σε ταψί.

Στραγγίζουμε το λάδι, το μετράμε να είναι ένα φλιτζάνι (συμπληρώνουμε ελαιόλαδο αν χρειάζεται) και το βάζουμε σε μεγάλο μπολ.

Προσθέτουμε το σκόρδο την ντομάτα και τα δαφνόφυλλα, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και το ρίχνουμε επάνω στο κουνέλι.

Κουνάμε το ταψί να πάει παντού, σκεπάζουμε με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 160ο C για 1ώρα και 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κουνέλι και να πήξει η σάλτσα.

Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε το φαγητό σκεπασμένο.Ετοιμάζουμε τον πουρέ: προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C.

Τοποθετούμε το κεφάλι του σκόρδου σε αλουμινόχαρτο, το ραντίζουμε με ελαιόλαδο, αλατίζουμε και τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο.

Ψήνουμε στον φούρνο για 25-30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει.

Το αφήνουμε μέχρι να μπορούμε να το πιάσουμε και πιέζουμε μια-μια σκελίδα μέχρι να βγει η μαλακή σάρκα, που έχει γίνει σαν κρέμα.

Αφήνουμε στην άκρη.

Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα σε αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν πολύ τρυφερές.

Στραγγίζουμε και βγάζουμε τη φλούδα.

Περνάμε από τον μύλο του πουρέ και βάζουμε τον πουρέ πίσω στην κατσαρόλα.

Προσθέτουμε την αλοιφή του σκόρδου, την κρέμα ζεσταμένη και ανακατεύουμε καλά, σε πολύ χαμηλή φωτιά, με ξύλινη κουτάλα.

Προσθέτουμε το βούτυρο κομματάκι-κομματάκι ανακατεύοντας, μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως και αλατοπιπερώνουμε.

Σερβίρουμε το κουνέλι με τον πουρέ.A.T.

Επίσης...

3 προτάσεις για "ιδιαίτερες" μπριζόλες

Εσύ έχεις φάει την μπριζόλα σου με τραχανά;

3 προτάσεις για νόστιμα γιουβαρλάκια

Μία σούπα με γιουβαρλάκια είναι ό,τι πρέπει για ένα cosy δείπνο κι εμείς έχουμε τρεις συνταγές που αξίζει να δοκιμάσετε.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 ωραίοι μεζέδες για την παρέα

Δοκίμασε αυτές τις τρεις συνταγές και μοιράσου τες με φίλους.

Οι πιο νόστιμες χοιρινές μπριζόλες

Δοκίμασε αυτές τις τρεις συνταγές και απογείωσε τη μπριζόλα σου.

3 λαχταριστές σούπες με κρέας

Με κιμά, κεφτεδάκια ή και λουκάνικο, αυτές οι σούπες είναι ό,τι πρέπει τώρα που πέφτει η θερμοκρασία.

3 πολίτικες συνταγές για το κυριακάτικο τραπέζι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές της πολίτικης κουζίνας που είναι ό,τι πρέπει για το μεσημεριανό της Κυριακής.

Χοιρινά Κεφτεδάκια του Δήμου Μπαλόπουλου

Ο σεφ των Frater & Soror και ΦΒΚ παραδίδει μία εξαιρετικά νόστιμα συνταγή με πολλή προσωπικότητα πλην όμως σεβασμό στο πιάτο.

Ρολό Κιµά µε Λαχανικά

Η συνταγή για ρολό κιμά με λαχανικά.

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Ιτσλί µε Αρνάκι και Μοσχάρι

Πώς θα φτιάξεις ιτσλί με αρνάκι και µοσχάρι.

Πλούσια Σούπα Γιουβαρλάκια µε Λαχανικά

Η συνταγή για πλούσια σούπα γιουβαρλάκια µε λαχανικά.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.