Υλικά
1 κ. μοσχαρίσιος κιμάς (με περιεκτικότητα σε λίπος περ. 20% )Υλικά
4 φέτες τυρί γκούντα ή τσένταρ
4 στρογγυλά ψωμάκια (buns)
1 φλ. κόκκινο λάχανο ψιλοκομμένο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Γαρνιτούρα: μουστάρδα, φέτες ντομάτας, φύλλα από μαρούλι, ροδέλες από ξερό κρεμμύδι
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε ελαφρά τον κιμά με το αλατοπίπερο και σχηματίζουμε μπιφτέκια λίγο μεγαλύτερα από την περίμετρο που έχουν τα ψωμάκια.
Πιέζουμε το κέντρο της επιφάνειας με τα δάχτυλά μας να κάνουν ένα μικρό βαθούλωμα.
Ζεσταίνουμε το γκριλ σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.
Ψήνουμε τα χάμπουργκερ για 5 λεπτά.
Τα γυρίζουμε από την άλλη μεριά και τα ψήνουμε για 3 λεπτά ακόμα.
Σκεπάζουμε κάθε χάμπουργκερ με μια φέτα τυρί και ψήνουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.
Τα βγάζουμε σε πιατέλα και ψήνουμε τα ψωμάκια κομμένα στα δύο με με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω για 30 δευτερόλεπτα.
Αλείφουμε το μισό ψωμάκι με μουστάρδα και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κόκκινο λάχανο.
Τοποθετούμε επάνω το χάμπουργκερ με το τυρί, βάζουμε μια φέτα ντομάτα, ένα φύλλο μαρούλι και ροδέλες κρεμμυδιού.
Σκεπάζουμε με το άλλο μισό ψωμάκι και σερβίρουμε αμέσως.
A.T.