Follow us

Κουνέλι με λαχανικά, πελτέ ντομάτας, μουστάρδα και κρασί στο γιουβέτσι

Κουνέλι με λαχανικά, πελτέ ντομάτας, μουστάρδα και κρασί στο γιουβέτσι

Υλικά

Υλικά

1 κουνέλι 1.200 γρ. περίπου

4 πιπεριές σε διάφορα χρώματα κομμένες σε πλατιές λωρίδες

4 μέτρια καρότα σε χοντρές ροδέλες

4 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε 6 κάθετα κομμάτια

Σκελίδες από 1 κεφάλι σκόρδο καθαρισμένες

1 κ.σ. πελτές ντομάτας

1 κ.σ. μουστάρδα

1 φλ. νερό

1 φλ. λευκό κρασί

⅓ φλ. ξύδι

¾  φλ. εξ. παρθένο ελαιόλαδο

1 δαφνόφυλλο

2 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο

1 κ.γ. κόκκοι πιπεριού

1 κ.σ. ξερό θυμάρι

3 κ.σ. ξύσμα λεμονιού

4 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε και στεγνώνουμε το κουνέλι.

Το κόβουμε σε κομμάτια, το βάζουμε σε γιουβέτσι, το σκεπάζουμε με το κρασί και το ελαιόλαδο.

Τοποθετούμε τριγύρω τις ντομάτες, τις πιπεριές, τα καρότα, τα κρεμμύδια και τις σκελίδες του σκόρδου.

Διαλύουμε τον πελτέ ντομάτας και τη μουστάρδα στο καυτό νερό, προσθέτουμε το ξύδι, περιχύνουμε το φαγητό και σκορπάμε το άκοπο πιπέρι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 160ο C για 40 λεπτά.

Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με το θυμάρι, γυρίζουμε τα κομμάτια μια δυο φορές για να πάρουν όλα τα κομμάτια το αλάτι και το θυμάρι και τα αφήνουμε με την άψητη μεριά προς τα πάνω.

Τακτοποιούμε ανάμεσα τα κλωνάρια του δεντρολίβανου και ψήνουμε 1 ώρα και 15 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος του κουνελιού.

Πρέπει να είναι πολύ μαλακό, να έχει ωραία κρούστα και να έχει μείνει με μια πηχτή σαλτσούλα και το λάδι του.

Ανακατεύουμε σε μπολ τον μαϊντανό και τη φλούδα λεμονιού, γυρίζουμε τα κομμάτια από την άλλη μεριά και πασπαλίζουμε με το μείγμα μαϊντανός-λεμόνι. Σκεπάζουμε μ’ ένα κομμάτι λαδόκολλα και αφήνουμε για 5 λεπτά πριν σερβίρουμε.Α.Τ.

Επίσης...

3 προτάσεις για "ιδιαίτερες" μπριζόλες

Εσύ έχεις φάει την μπριζόλα σου με τραχανά;

3 προτάσεις για νόστιμα γιουβαρλάκια

Μία σούπα με γιουβαρλάκια είναι ό,τι πρέπει για ένα cosy δείπνο κι εμείς έχουμε τρεις συνταγές που αξίζει να δοκιμάσετε.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 ωραίοι μεζέδες για την παρέα

Δοκίμασε αυτές τις τρεις συνταγές και μοιράσου τες με φίλους.

Οι πιο νόστιμες χοιρινές μπριζόλες

Δοκίμασε αυτές τις τρεις συνταγές και απογείωσε τη μπριζόλα σου.

3 λαχταριστές σούπες με κρέας

Με κιμά, κεφτεδάκια ή και λουκάνικο, αυτές οι σούπες είναι ό,τι πρέπει τώρα που πέφτει η θερμοκρασία.

3 πολίτικες συνταγές για το κυριακάτικο τραπέζι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές της πολίτικης κουζίνας που είναι ό,τι πρέπει για το μεσημεριανό της Κυριακής.

Χοιρινά Κεφτεδάκια του Δήμου Μπαλόπουλου

Ο σεφ των Frater & Soror και ΦΒΚ παραδίδει μία εξαιρετικά νόστιμα συνταγή με πολλή προσωπικότητα πλην όμως σεβασμό στο πιάτο.

Ρολό Κιµά µε Λαχανικά

Η συνταγή για ρολό κιμά με λαχανικά.

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Ιτσλί µε Αρνάκι και Μοσχάρι

Πώς θα φτιάξεις ιτσλί με αρνάκι και µοσχάρι.

Πλούσια Σούπα Γιουβαρλάκια µε Λαχανικά

Η συνταγή για πλούσια σούπα γιουβαρλάκια µε λαχανικά.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.