Follow us

Φασολάκια φρέσκα

Φασολάκια φρέσκα

Υλικά

Υλικά (για 6 μερίδες)

1 κ. φασολάκια

5 ξερά κρεμμύδια

5 -7 σκελίδες σκόρδο

250 ml ελαιόλαδο*

Αλάτι, μαϊντανός 

Φρέσκια ντομάτα ή ντοματοπελτές

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα φασολάκια μας κόβοντας τις μύτες και από τις δύο τους άκρες.

Αν έχουν ίνες κατά μήκος, προσπαθούμε να τις αφαιρέσουμε όσο καλύτερα γίνεται.

Ορισμένοι τις αφαιρούν με το μαχαιράκι που καθαρίζουμε τις πατάτες, έτσι γίνεται καλή δουλειά και το φαγητό νοστιμότερο.

Προτιμότερο, όμως, είναι να αποφεύγουμε τα φασολάκια που έχουν ίνες.

Τα πλένουμε πολύ καλά.

Καθαρίζουμε κατόπιν τα κρεμμύδια και τα σκόρδα και τα ψιλοκόβουμε.

Ρίχνουμε στον ταβά το λάδι, τα κρεμμύδια και τα σκόρδα και τα σοτάρουμε σε σιγανή φωτιά ώσπου να ροδοκοκκινίσουν.Κατόπιν, ρίχνουμε και τα φασολάκια και τα ανακατεύουμε όλα μαζί, χωρίς να προσθέσουμε νερό, για τρία έως πέντε λεπτά.

Βάζουμε ύστερα μισό λίτρο νερό στην κατσαρόλα, καθώς και το αλάτι και σκεπάζουμε τα φασολάκια.

Τώρα, πλέον , δυναμώνουμε τη φωτιά.

Σε λίγο, την κατεβάζουμε και όταν βγάλουν και το δικό τους ζουμί, τότε κανονίζουμε πόσο νερό θα χρειασθεί ακόμη.

Εάν δεν έχουμε φρέσκιες ντομάτες και χρησιμοποιήσουμε πελτέ, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο περισσότερο νερό.

Αν, όμως, θέλουμε να βάλουμε φρέσκιες ντομάτες, είμαστε φειδωλοί με το νερό, γιατί οι ντομάτες θα βγάλουν αρκετό και τότε θα έχουμε πολύ ζουμί, θα χρειασθεί πολύς χρόνος για να φύγουν τα υγρά και τα φασολάκια μας θα λιώσουν.Οι ντομάτες μας πρέπει να είναι πολύ ώριμες.

Τις πλένουμε και τις κόβουμε στη μέση.

Αφαιρούμε με ένα μαχαιράκι τα μέρη, που δεν πρέπει να χρησιμοποιήσουμε (κοτσάνια κτλ.) και τις πολτοποιούμε στον αποχυμωτή.Αφού, λοιπόν, τα φασολάκια μας έχουν μισοβράσει, ρίχνουμε τον αραιωμένο τοματοπελτέ ή τον τοματοχυμό μας.

Προσθέτουμε τον μαϊντανό, τον οποίο καθαρίσαμε, πλύναμε και ψιλοκόψαμε.Αμέσως έπειτα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει το φαγητό μας, ώσπου να απομακρυνθούν όλα τα ζουμιά και να μείνουν μόνο τα φασολάκια με το λάδι τους, οπότε και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Σημ.: το φαγητό αυτό μπορεί να γίνει και αλάδωτο. *Η συνταγή είναι από το βιβλίο του μοναχού Επιφάνειου "Μαγειρική του Αγίου Όρους", εκδόσεις Σύγχρονοι Ορίζοντες.

Σημ.: το φαγητό αυτό μπορεί να γίνει και αλάδωτο. *Η συνταγή είναι από το βιβλίο του μοναχού Επιφάνειου "Μαγειρική του Αγίου Όρους", εκδόσεις Σύγχρονοι Ορίζοντες.

Επίσης...

Τίποτα δεν ξεπερνά σε θαλπωρή τη γεύση του πουρέ

Δες εντός πώς μπορείς να φτιάξεις τον κλασικό πουρέ πατάτας αλλά και δύο νόστιμες παραλλαγές από λαχανικά.

Τρώμε burger, τηγανιά και γιουβέτσι και στη νηστεία!

Δείτε εντός τις τρεις νηστίσιμες (και vegan) παραλλαγές.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Το σπανάκι δεν είναι μόνο για... σπανακόρυζο!

Και αυτό θα σ' το αποδείξουν οι τρεις πεντανόστιμες συνταγές που θα βρεις εντός.

3 πρωτότυπα γλυκά με καρότο

Βγες από τα συνηθισμένα και δοκίμασε τρία νόστιμα γλυκά που έχουν πρωταγωνιστή το καρότο.

3 συνταγές για νόστιμες σούπες βελουτέ

Δοκιμάστε τις τρεις συνταγές που θα βρείτε εντός για ελαφριές και θρεπτικές σούπες βελουτέ.

3 ωραίοι μεζέδες για την παρέα

Δοκίμασε αυτές τις τρεις συνταγές και μοιράσου τες με φίλους.

3 νόστιμες συνταγές με παντζάρια

Δοκιμάστε τις παρακάτω παρασκευές με παντζάρι.

3 συνταγές για να αγαπήσεις την αγκινάρα

Δες εντός τρεις συνταγές με το μάλλον παρεξηγημένο λαχανικό.

Ποιος είπε ότι τα κέικ είναι μόνο γλυκά;

Δοκίμασε αυτές τις τρεις εύκολες συνταγές για αλμυρά κέικ.

3 σούπες λαχανικών για cosy γεύματα

Όσο ο καιρός χειμωνιάζει, η ανάγκη για μια ζεστή και θρεπτική σουπίτσα γίνεται... επιτακτική!

Τρεις πλούσιες συνταγές για να βάλεις το μπρόκολο στη διατροφή σου

Διίστανται τα γούστα για αυτό το λαχανικό, όμως με αυτές τις συνταγές μάλλον θα αλλάξουν γνώμη και οι πλέον διστακτικοί.

3 πολίτικες συνταγές για το κυριακάτικο τραπέζι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές της πολίτικης κουζίνας που είναι ό,τι πρέπει για το μεσημεριανό της Κυριακής.