Υλικά
1,5-2 κ. πετρόψαραΥλικά (για 8 άτομα)
2 μεγάλα πράσα
2 μικρές σελινόριζες
2 μαραθόριζες
4 μεγάλες πατάτες
3 μεγάλα καρότα
1 ματσάκι άνηθο
½ ματσάκι μαϊντανό
1 πρέζα μαυροπίπερο
1 πρέζα κίμινο
Λίγους στήμονες σαφράν
200 ml ε. π. ελαιόλαδο
3 λεμόνια
Αλάτι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα ψάρια και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.
Κατόπιν, τα βάζουμε ολόκληρα σε μία κατσαρόλα με κρύο νερό για να βράσουν σε δυνατή φωτιά.
Όταν πάρει βράση το νερό, ρίχνουμε τα λαχανικά τα οποία τα έχουμε κόψει σε κύβους.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και αλάτι.
Αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για μισή ώρα περίπου και βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.
Αφαιρούμε τα ψάρια.
Τα λαχανικά τα αφήνουμε στον ζωμό και τα χτυπάμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν μία κρεμώδης σούπα.
Προσθέτουμε το σαφράν, το κίμινο, το πιπέρι και τον χυμό από τα λεμόνια.
Αφήνουμε το μείγμα να πάρει μία βράση και προσθέτουμε το ψαχνό των ψαριών, που έχουμε καθαρίσει από τα κόκκαλα.
Λίγο πριν τελειώσει το βράσιμο, ρίχνουμε στην κατσαρόλα τον μαϊντανό με τον άνηθο, που έχουμε ψιλοκόψει και σερβίρουμε.*H συνταγή είναι από το εστιατόριο "Salonica" στη Θεσσαλονίκη.