Υλικά
100 γρ. κοφτό μακαρονάκιΥλικά
200 γρ. πατάτες καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
300 γρ. ανάμεικτα φινόκιο και καρότο ψιλοκομμένα
4 πράσα ψιλοκομμένα, το λευκό μέρος
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 λίτρο δυνατός ζωμός λαχανικών
4 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
40 γρ. βούτυρο ή ελαιόλαδο
5 κόκκοι πιπεριού
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε καθιστή κατσαρόλα (πλατιά και χαμηλή) και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά τις πατάτες, το φινόκιο και το καρότο, τα πράσα, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα γύρω στα 7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς να πάρουν χρώμα.
Προσθέτουμε τον ζωμό καυτό και σιγοβράζουμε για μισή ώρα.
Προσθέτουμε το ζυμαρικό και συνεχίζουμε για 10-15 λεπτά.
Δοκιμάζουμε το αλάτι και το πιπέρι και προσθέτουμε τον μαϊντανό.
Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σούπα επάνω στην εστία για 10 λεπτά πριν τη σερβίρουμε με την παρμεζάνα και φρυγανισμένο ζεστό ψωμί.
A.T.