Υλικά
1 κ. συκώτι αρνίσιο Υλικά (για 6 άτομα)
5 κ.σ. σταφίδα μαύρη μουσκεμένη
1 ½ κ. ρύζι καρολίνα
4 κ.σ. κουκουνάρι
7 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 μπόλιες αρνίσιες μουσκεμένες σε χλιαρό νερό για 6 λεπτά
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κ.γ. μπαχάρι
1 κ.γ. πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
½ κ.γ. ρίγανη
1 κ.γ. κανέλα
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τη γέμιση: ζεματίζουμε το συκώτι για 10 λεπτά σε βραστό νερό.
Το βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα, το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το ψιλοκόβουμε.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να γυαλίσουν.
Προσθέτουμε τη συκωταριά, αλάτι, πιπέρι, το ρύζι, το μπαχάρι, τη ρίγανη και την κανέλα και 1 φλ.
χλιαρό νερό.
Ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
Ετοιμάζουμε τους τζιγεροσαρμάδες: καθαρίζουμε και κόβουμε τις μπόλιες σε τετράγωνα κομμάτια αν είναι μεγάλες.
Βάζουμε κάθε κομμάτι μπόλιας σε ένα φλιτζάνι (φτιάχνουμε δηλαδή ένα είδος φόρμας) και γεμίζουμε με 2 κ.σ γέμιση.
Κλείνουμε καλά την μπόλια και την αναποδογυρίζουμε σε ένα ταψί, με το διπλωμένο μέρος προς τα κάτω.
Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσει η μπόλια και η γέμιση.
Περιχύνουμε τους τζιγεροσαρμάδες με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 40 λεπτά, μέχρι να λιώσει η μπόλια και να ροδίσουν οι τζιγεροσαρμάδες.
Τους βγάζουμε από το ταψί με τρυπητή κουτάλα και τους σερβίρουμε ζεστούς.
Αν θέλουμε, αφού ροδίσουν, φτιάχνουμε μια κρέμα με 500 γρ.
στραγγιστό γιαούρτι και 6 κρόκους αβγών, την απλώνουμε πάνω από τους τζιγεροσαρμάδες και τους ξαναβάζουμε στον φούρνο για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να πήξει η κρέμα και να κάνε μια ρόδινη κρούστα.