Follow us

Μοσχαρίσια μάγουλα κρασάτα με Ξινόμαυρο Νάουσας, πουρέ μαϊντανόριζας & λαχανικά

Μοσχαρίσια μάγουλα κρασάτα με Ξινόμαυρο Νάουσας, πουρέ μαϊντανόριζας & λαχανικά

Υλικά

Υλικά (για 5 μερίδες)

Για τα μάγουλα

1 κ. μοσχαρίσια μάγουλα

200 ml κρασί ξινόμαυρο

1 κρεμμύδι

2 καρότα

150 γρ. κρεμμυδάκια για στιφάδο

80 γρ. καπνιστή πανσέτα

150 γρ. μανιτάρια

100 ml ε.π. ελαιόλαδο

1 φύλλο δάφνης

1 κλωνάρι θυμάρι

Αλάτι, πιπέρι

Για τον πουρέ μαϊντανόριζας

500 γρ μαϊντανόριζα

100 ml γάλα

150 γρ βούτυρο

Χυμό λεμόνι

3-4 σταγόνες  Worcestershire sauce.

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα μάγουλα από τις ίνες τους, αλατοπιπερώνουμε και τσιγαρίζουμε σε δυνατή φωτιά.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και μαγειρεύουμε για μερικά λεπτά να μαλακώσει.

Σβήνουμε με κρασί, προσθέτουμε το θυμάρι και τη δάφνη και συμπληρώνουμε με νερό, ίσα να σκεπάσει τα μάγουλα.

Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 3-4 ώρες.

Μισή ώρα πριν να είναι έτοιμο το φαγητό προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, αφού τα περάσουμε πρώτα από το τηγάνι.

Καθαρίζουμε την μαϊντανόριζα και την κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.

Βράζουμε σε γάλα και νερό για 30-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσει καλά, προσθέτουμε το βούτυρο, αλατοπιπερώνουμε και χτυπάμε στο μπλέντερ.

Μοιράζουμε τα μάγουλα με τη σάλτσα τους στα πιάτα και συνοδεύουμε με τον πουρέ της μαϊντανόριζας.*Η συνταγή είναι από το εστιατόριο "Dome Real Cuisine" στη Θεσσαλονίκη.

Επίσης...

Φτιάξε μπέργκερ κοτόπουλου για να γλείφεις και τα δάχτυλά σου!

Δοκίμασε αυτές τις τρεις συνταγές για νοστιμότατα μπέργκερ, μία εκ των οποίων είναι αυτή που χρησιμοποιεί ένα γνωστό αμερικάνικο μπεργκεράδικο.

Κιµάς µε Λαχανικά

Η συνταγή για κιμά με λαχανικά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μοσχάρι µε Φασολάκια

Η συνταγή για μοσχάρι με φασολάκια.

Μοσχάρι µε Αρακά

Η συνταγή για μοσχάρι με αρακά.

Κεφτεδάκια Σύβραση

Πώς θα φτιάξεις κεφτεδάκια σύβραση.

Μοσχαράκι στην Κατσαρόλα με Μπίρα, Πορτοκάλι και Πατάτες

Σε έναν υπέροχο συνδυασμό από εσπεριδοειδή και καραμελωμένα μπαχαρικά αρώματα που δένουν με την μπίρα.

Τραγανά Κιμαδοπουγκάκια με Πράσο

Με μια πεντανόστιμη γέμιση που καλύπτεται από τραγανιστό φύλλο.

Γιουβαρλάκια Φρικασέ με Σάλτσα Μαϊντανού

Από τα πιο αγαπημένα φαγητά της Ελληνίδας μαμάς, μπορούν να μαγειρευτούν διαφορετικά, με πολλούς τρόπους, για να μην τα βαρεθούμε ποτέ.

Μοσχαράκι με Μήλα και Πατάτες

Είναι φοβερό το πόσο ταιριάζει το κρέας με τα πράσινα τραγανά μήλα.

Κρασάτο Μοσχαράκι με Μανιτάρια

Η συνταγή για κρασάτο μοσχαράκι με μανιτάρια.

Μοσχαράκι με Μπίρα, Μελιτζάνες και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις μοσχαράκι με μπίρα, μελιτζάνες και ρύζι.

Μοσχαράκι Στιφάδο με Κυδώνια στη Γάστρα

Όσο κι αν οι μέρες προτιμούν τη γαλοπούλα και το πουλερικό, ένα μοσχαράκι δεν λείπει ποτέ από το γιορτινό τραπέζι.