Υλικά
Για τα μάγουλαΥλικά (για 5 μερίδες)
1 κ. μοσχαρίσια μάγουλα
200 ml κρασί ξινόμαυρο
1 κρεμμύδι
2 καρότα
150 γρ. κρεμμυδάκια για στιφάδο
80 γρ. καπνιστή πανσέτα
150 γρ. μανιτάρια
100 ml ε.π. ελαιόλαδο
1 φύλλο δάφνης
1 κλωνάρι θυμάρι
Αλάτι, πιπέρι
Για τον πουρέ μαϊντανόριζας
500 γρ μαϊντανόριζα
100 ml γάλα
150 γρ βούτυρο
Χυμό λεμόνι
3-4 σταγόνες Worcestershire sauce.
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα μάγουλα από τις ίνες τους, αλατοπιπερώνουμε και τσιγαρίζουμε σε δυνατή φωτιά.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και μαγειρεύουμε για μερικά λεπτά να μαλακώσει.
Σβήνουμε με κρασί, προσθέτουμε το θυμάρι και τη δάφνη και συμπληρώνουμε με νερό, ίσα να σκεπάσει τα μάγουλα.
Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 3-4 ώρες.
Μισή ώρα πριν να είναι έτοιμο το φαγητό προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, αφού τα περάσουμε πρώτα από το τηγάνι.
Καθαρίζουμε την μαϊντανόριζα και την κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
Βράζουμε σε γάλα και νερό για 30-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσει καλά, προσθέτουμε το βούτυρο, αλατοπιπερώνουμε και χτυπάμε στο μπλέντερ.
Μοιράζουμε τα μάγουλα με τη σάλτσα τους στα πιάτα και συνοδεύουμε με τον πουρέ της μαϊντανόριζας.*Η συνταγή είναι από το εστιατόριο "Dome Real Cuisine" στη Θεσσαλονίκη.