Υλικά
16 μεγάλα φύλλα από σέσκουλαΥλικά (για 4 άτομα)
1 κ. γαρίδες
1 κ. χριστόψαρα
1 ματσάκι άνηθο
1 ραπανάκι
5 σκελίδες σκόρδο
1 ποτήρι λευκό κρασί
Χυμός από 1 λεμόνι
Ελαιόλαδο
Αλάτι πιπέρι
1 αβοκάντο
2 ντομάτες
2 ξερά κρεμμύδια
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα με ζεστό νερό ζεματίζουμε τα φύλλα από τα σέσκουλα για 1 λεπτό και τα μεταφέρουμε αμέσως με μια τρυπητή κουτάλα σε νερό με πάγο για να σταματήσει ο βρασμός.
Αφήνουμε στην άκρη.
Για να ετοιμάσουμε τη γέμιση καθαρίζουμε τις γαρίδες (κρατάμε το κέλυφος) και τις τοποθετούμε μαζί με τα καθαρισμένα φιλέτα χριστόψαρου σε ένα ταψί με λίγο αλάτι και ελαιόλαδο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180οC για 7 λεπτά.
Στη συνέχεια, χτυπάμε ελαφρά στο μίξερ τις γαρίδες και τα φιλέτα.
Aλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε μια τριμμένη σκελίδα σκόρδο και αρωματίζουμε με τον άνηθο.
Τυλίγουμε τα φύλλα από τα σέσκουλα με τη γέμιση, όπως κάνουμε με τους ντολμάδες.Ετοιμάζουμε τη σάλτσα μπισκ: σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα κελύφη από τις γαρίδες με τις ντομάτες, τα σκόρδα, και τα κρεμμύδια.
Σβήνουμε με λευκό κρασί και συμπληρώνουμε με 1 λίτρο ζεστό νερό.
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα.
Σουρώνουμε τον ζωμό γαρίδας και τον βάζουμε να βράσει ξανά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει.Για να ετοιμάσουμε τη σάλτσα αβοκάντο, χτυπάμε το αβοκάντο με λίγο χυμό λεμόνι, ελαιόλαδο και αλάτι στο μίξερ, μέχρι να γίνουν κρέμα.
Για να σερβίρουμε, βάζουμε σε ένα βαθύ πιάτο λίγη από την σάλτσα μπισκ και τοποθετούμε από πάνω 4 σεσκουλοντολμάδες.
Πάνω σε κάθε σέσκουλο βάζουμε λίγη κρέμα αβοκάντο και γαρνίρουμε με ψιλές φέτες από ραπανάκι.*Η συνταγή είναι από το εστιατόριο "Clochard" της Θεσσαλονίκης.