Υλικά
300 γρ. γίγαντες Υλικά
1 κ. χόρτα διάφορα (σπανάκι, λάπατα, σέσκουλα)
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
½ φλ. ελαιόλαδο + 1 φλ. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε τους γίγαντες να μουλιάσουν από το βράδυ.
Την άλλη μέρα τους στραγγίζουμε και τους βράζουμε με καθαρό νερό να μαλακώσουν.
Όταν είναι έτοιμοι τους στραγγίζουμε και τους αφήνουμε στην άκρη.
Έχουμε πλύνει τα χόρτα κομμένα σε χοντρά κομμάτια.
Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το ξερό κρεμμύδι και τα κρεμμυδάκια, μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τα χόρτα και τ’ αφήνουμε να μαραθούν.
Τα μεταφέρουμε σε ταψί, προσθέτουμε τους γίγαντες, 1 φλ.
ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180οC για περίπου μία ώρα.
Όταν ψηθούν και μείνουν με το λάδι τους, προσθέτουμε τον χυμό από μισό λεμόνι ή και περισσότερο αν μας αρέσει.*H συνταγή είναι από την παραδοσιακή ταβέρνα του ξενώνα "Γαλαξίας" στο Μέτσοβο.