Υλικά
25 τεμ. κολοκυθοανθοίΥλικά
250 γρ. τυρί φέτα
250 γρ. μυζήθρα
4-5 αβγά
Λίγο δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο
Λίγο πιπέρι
Για το κουρκούτι
250 γρ. αλεύρι
1 αβγό
1 κουτί σόδα υγρή
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε το κουρκούτι: σε ένα σκεύος ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μέχρι να ενωθούν.
Αφήνουμε το κουρκούτι να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Ετοιμάζουμε τους κολοκυθανθούς: πλένουμε τους κολοκυθοανθούς και τους στεγνώνουμε πολύ καλά.
Σ’ ένα σκεύος ανακατεύουμε μαζί όλα τα υπόλοιπα υλικά και τους γεμίζουμε.
Ζεσταίνουμε καλά αρκετό ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι.
Βουτάμε τους κολοκυθοανθούς στο κουρκούτι και τους τηγανίζουμε στο ελαιόλαδο. Τους βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
*Η συνταγή είναι από την ταβέρνα "Ηλίας" στον Έμπωνα Ρόδου.