Follow us

Κουνέλι μαριναρισμένο, κοκκινιστό

Κουνέλι μαριναρισμένο, κοκκινιστό

Υλικά

Υλικά

1 μεγάλο κουνέλι γύρω στα 1.800 γρ.

5-6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

700 γρ. ψιλοκομμένη ντομάτα

1 φλ. ε.π. ελαιόλαδο

Φλούδες από 2 λεμόνια

Ξύσμα 1 λεμονιού

2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

2 δαφνόφυλλα

1 κλωνάρι θυμάρι ή ρίγανη φρέσκα

5 κλωνάρια μαϊντανός

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη μαρινάδα:

1 ποτήρι του νερού ξύδι

4-6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

1 μεγάλο κλαδί δεντρολίβανο

1 φλ. ε.π. ελαιόλαδο

1 κ.σ. ολόκληροι κόκκοι μαύρου πιπεριού

Εκτέλεση

Δένουμε τα δαφνόφυλλα, το θυμάρι ή τη ρίγανη και τον μαϊντανό με λευκό σπάγγο.

Πλένουμε καλά τα λεμόνια και αφαιρούμε προσεκτικά τη φλούδα, μόνο το κίτρινο μέρος.

Την κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.

Πλένουμε καλά το κουνέλι, το κόβουμε σε μερίδες και το αφήνουμε στο ψυγείο σε πήλινη ή ανοξείδωτη λεκάνη με τα υλικά της μαρινάδας για 5-6 ώρες.

Το βγάζουμε από τη μαρινάδα και το σκουπίζουμε καλά.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλη, πλατιά κατσαρόλα και το τσιγαρίζουμε από όλες τις μεριές, μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Προσθέτουμε το σκόρδο, την ντομάτα, τη φλούδα του λεμονιού και το ματσάκι με τα αρωματικά βότανα και αλατοπιπερώνουμε.

Κουνάμε την κατσαρόλα, αφήνουμε το φαγητό να πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 1ώρα και 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κουνέλι και να πήξει η σάλτσα.

Αφαιρούμε το ματσάκι με τα αρωματικά, ανακατεύουμε το ξύσμα λεμονιού και τον μαϊντανό και πασπαλίζουμε το φαγητό.

Το αφήνουμε σκεπασμένο για 5 λεπτά πριν το σερβίρουμε.

Α.Τ.

Επίσης...

3 προτάσεις για νόστιμα γιουβαρλάκια

Μία σούπα με γιουβαρλάκια είναι ό,τι πρέπει για ένα cosy δείπνο κι εμείς έχουμε τρεις συνταγές που αξίζει να δοκιμάσετε.

3 ωραίοι μεζέδες για την παρέα

Δοκίμασε αυτές τις τρεις συνταγές και μοιράσου τες με φίλους.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Οι πιο νόστιμες χοιρινές μπριζόλες

Δοκίμασε αυτές τις τρεις συνταγές και απογείωσε τη μπριζόλα σου.

3 λαχταριστές σούπες με κρέας

Με κιμά, κεφτεδάκια ή και λουκάνικο, αυτές οι σούπες είναι ό,τι πρέπει τώρα που πέφτει η θερμοκρασία.

3 πολίτικες συνταγές για το κυριακάτικο τραπέζι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές της πολίτικης κουζίνας που είναι ό,τι πρέπει για το μεσημεριανό της Κυριακής.

Χοιρινά Κεφτεδάκια του Δήμου Μπαλόπουλου

Ο σεφ των Frater & Soror και ΦΒΚ παραδίδει μία εξαιρετικά νόστιμα συνταγή με πολλή προσωπικότητα πλην όμως σεβασμό στο πιάτο.

Ρολό Κιµά µε Λαχανικά

Η συνταγή για ρολό κιμά με λαχανικά.

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Ιτσλί µε Αρνάκι και Μοσχάρι

Πώς θα φτιάξεις ιτσλί με αρνάκι και µοσχάρι.

Πλούσια Σούπα Γιουβαρλάκια µε Λαχανικά

Η συνταγή για πλούσια σούπα γιουβαρλάκια µε λαχανικά.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Μπιφτέκια Γεµιστά στο Τηγάνι

Η συνταγή για γεμιστά μπιφτέκια στο τηγάνι.