Υλικά
500 γρ. σπαγγέτι*Υλικά
300 γρ. χοιρινό λουκάνικο σε ροδέλες
100 γρ. κόκκινες πιπεριές σε λεπτές λωρίδες
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
100 γρ. αρακάς
100 γρ. καρότο σε λεπτά μπαστουνάκια
100 γρ. φρέσκα φασολάκια κομμένα διαγωνίως
100 γρ. φρέσκια ντομάτα ξεσποριασμένη και ψιλοκομμένη
½ φλ. λευκό ξηρό κρασί
300 ml ζωμός λαχανικών
½ φλ. ε.π. ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
*Μπορούμε να επιλέξουμε και ζυμαρικά ολικής αλέσεως
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τις πιπεριές, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον αρακά, το καρότο και τα φρέσκα φασολάκια για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε τις ντομάτες και μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά, μέχρι να ψηθούν.
Προσθέτουμε τα λουκάνικα και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.
Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμισθεί, προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών.
Σιγοβράζουμε για 8-10 λεπτά, δοκιμάζουμε το αλάτι και ρίχνουμε πιπέρι.
Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Βράζουμε τα ζυμαρικά al dente και σερβίρουμε αμέσως με τη σάλτσα κι αν θέλουμε, προσθέτουμε τυρί τριμμένο.Α.
Τ.