Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας
βούτυρο αγελάδος για την ταρτιέρα
2 φλιτζ. περίπου έτοιμο κιμά για μακαρόνια
μαϊντανό ψιλοκομμένο
100 γρ. αρακά κατεψυγμένο
3 αβγά
1 φλιτζ. τριμμένα κίτρινα τυριά
1 φλιτζ. γάλα
Εκτέλεση
Αν ο κιμάς μας έχει πολλή σάλτσα, τον βάζουμε σε μέτρια φωτιά να απορροφήσει τα υγρά του.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Βουτυρώνουμε την ταρτιέρα και στρώνουμε τη σφολιάτα στη βάση της και ως ψηλά στα τοιχώματα. Την τρυπάμε με πιρούνι.
Απλώνουμε τον κιμά, τον μαϊντανό και τον αρακά πάνω στη σφολιάτα. Χτυπάμε σε μπολ τα αβγά, τα τυριά και το γάλα και περιχύνουμε τον κιμά.
Ψήνουμε για 40'.
Tip
Αντί για αρακά, μπορούμε να βάλουμε μανιτάρια ή σοταρισμένες μελιτζάνες ή κολοκυθάκια. Όλα τής ταιριάζουν πολύ.