Υλικά
¾ από ένα πακέτο παπαρδέλες, κοχυλάκι ή οποιοδήποτε άλλο ζυμαρικό
600 γρ. σπανάκι
3 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες, μαζί με το πράσινο μέρος
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
200 γρ. φέτα χοντροτριμμένη
1 φλιτζ. ελιές θρούμπες χωρίς το κουκούτσι
¾ φλιτζ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τα ζυμαρικά και τα στραγγίζουμε.
Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαραθούν.
Προσθέτουμε το σπανάκι, αλατίζουμε και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί (δεν θέλουμε να παραβράσει και να χάσει το χρώμα του, μόνο να μαλακώσει ελαφρά).
Ρίχνουμε τη φέτα μαζί με ½ φλιτζ. νερό και ανακατεύουμε. Την αφήνουμε 1'-2' να λιώσει, να γίνει κρέμα. Προσθέτουμε τις ελιές, τον άνηθο και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε στο τηγάνι και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις να ενωθούν ωραία με τη σάλτσα.
Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Tip
Αντί για σπανάκι, μπορείτε να βάλετε μείγμα από γλυκό σέσκουλο και άγρια χόρτα, π.χ. ζωχούς, με φρέσκα μυρωδικά, μυρώνια και μάραθο.